“Φτάνει πια! Ως εδώ!”: Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Απεργίας

“Φτάνει πια! Ως εδώ!”: Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πανελλαδικής Απεργίας.
Screenshot_2678

Το δικό της κάλεσμα εν όψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 9 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στο πλαίσιο της Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας, απευθύνει το νομαρχιακό τμήμα Ροδόπης της ΑΔΕΔΥ.

Σε αυτό, αναφέρει χαρακτηριστικά:

“ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ!

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δώδεκα χρόνια τώρα όχι μόνο δεν είδαμε καμία αύξηση στον μισθό μας, αλλά αντίθετα είχαμε περικοπές που έφτασαν μέχρι και 40%. Μειώθηκαν δραματικά οι αποδοχές μας, καταργήθηκαν ο 13ος και ο 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016-2017 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο.

Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία αύξηση δεν προβλέπει για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2023, με τον πληθωρισμό να έχει ξεπεράσει το 11% και την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά μας.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ τρία χρόνια τώρα όχι μόνο δεν συζητά αυξήσεις στους μισθούς μας, αλλά προσπαθεί με ψέματα να παραπλανήσει την κοινωνία ότι δήθεν η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο από 1/1/2023 συνεπάγεται αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από αυτό, αφού είναι γνωστό ότι οι εργαζόμενοι που έχουν εισόδημα μέχρι 12.000€ τον χρόνο δεν θα πάρουν ούτε 1 ευρώ αύξηση, ενώ όσοι έχουν εισόδημα από 12.000€ μέχρι 20.000€ θα πάρουν αύξηση από 1,83€ τον μήνα μέχρι 14,66€!

Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπαίζει τους δημοσίους υπαλλήλους και παραπλανά συνειδητά την ελληνική κοινωνία.

Ταυτόχρονα στοχοποιεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, που στα τρία τελευταία χρόνια είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι αυτοί που κρατούν τη χώρα όρθια.

Οι συνάδελφοί μας υγειονομικοί – γιατροί και νοσηλευτές – έχουν ήδη τριάντα νεκρούς από την πανδημία χωρίς καν να αναγνωρίζονται ως εργατικό ατύχημα.

Οι εκπαιδευτικοί με δικά τους μέσα κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, και χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία, κράτησαν ζωντανή την εκπαιδευτική διαδικασία τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

Οι υπάλληλοι των Δήμων, των Υπουργείων, του ΕΦΚΑ, των Οργανισμών, των Φορέων, παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, έδωσαν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Γι’ αυτό απέναντι σε αυτούς που μας στοχοποιούν. δεν απολογούμαστε. Γιατί είμαστε εδώ παρόντες, όπως οφείλουμε, για να στηρίξουμε την ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας – που τόσο εξυμνούν οι κυβερνώντες – που ήταν παντελώς απών αφού το μόνο κριτήριό του είναι το κέρδος.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η σημερινή Κυβέρνηση τα τρία τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία. Με τον Νόμο 4808/2021, τον γνωστό νόμο Χατζηδάκη, κατήργησε έναν εμβληματικό νόμο, τον Ν. 1264/1982, τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Ν. 4808/21 όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του 2021 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα από τη μεταπολίτευση και μετά.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή. Πρόεδροι δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστικά στελέχη σύρονται στα δικαστήρια προκειμένου να καμφθεί κάθε είδους αντίδραση στην πολιτική τους.

Τις συγκεντρώσεις, δε, των εργαζομένων, τις αντιμετωπίζει με ΜΑΤ και χημικά.

Γι’ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν. 1264/1982 είναι ζήτημα τιμής για το συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν τολμά να παρέμβει στα υπερκέρδη των Εταιρειών, στο όνομα της «ελεύθερης αγοράς», ενώ αρνείται πεισματικά να μειώσει τους φόρους στα καύσιμα και στον ΦΠΑ στα βασικά είδη, προβάλλοντας ότι το κόστος αυτό δεν μπορεί να το αντέξει η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε αποθέματα στην περίπτωση που η κρίση έχει μακρά διάρκεια.

Αποδεικνύεται, έτσι, η ξεκάθαρη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης, που όταν πρόκειται για επιχειρηματικούς ομίλους μοιράζει τα δισεκατομμύρια με τη σέσουλα, ενώ όταν πρόκειται για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του Λαού και την επιβίωσή του, ισχυρίζεται προκλητικά και ξεδιάντροπα ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα.

Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις δυσθεώρητες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και σε όλα τα είδη λαϊκής ανάγκης για να μη θιχτεί η αισχροκέρδεια των επιχειρηματικών ομίλων.

Παράλληλα η Κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός για να κουκουλώσει και να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων, και αφετέρου για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της, ιδιωτικοποιώντας και ξεπουλώντας την κρατική περιουσία και τους πόρους των εργαζομένων στις επιχειρήσεις.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 9ης του Νοέμβρη, που γίνεται μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 11% – ρεκόρ 25ετίας – είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από
τον μισθό μας.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Την κρίση δεν θα την πληρώνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν πρώτα απ’ όλα οι μεγάλοι Επιχειρηματικοί Όμιλοι που όλα αυτά τα χρόνια της φτωχοποίησης του Λαού, αυτοί συγκεντρώνουν τα υπερκέρδη τους εις βάρος του.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας, ενάντια στις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους εργαζόμενους και τους οδηγούν στη φτώχεια.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού. Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα.
 • Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και στους Δήμους, στις Πολεοδομίες, στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στις Δασικές Υπηρεσίες, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, στις Περιφέρειες, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, κ.α.
 • Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αλλά αντιθέτως στήριξή του με γενναία κρατική χρηματοδότηση. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού. Άμεση επαναφορά του υγειονομικού προσωπικού που έχει τεθεί σε αναστολή!
 • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.
 • Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν. 4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
 • Όχι στις πολλαπλές ταχύτητες εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μόνιμη δουλειά για όλους με ίσα δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Διατίμηση στα τιμολόγια του ρεύματος και των καυσίμων με κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους εργαζόμενους. Το ρεύμα και η θέρμανση είναι κοινωνικά αγαθά. Να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας και οι ρήτρες αναπροσαρμογής. Να επιβληθεί πλαφόν στις τιμές ρεύματος, πετρελαίου, φυσικού αερίου. Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Επισημαίνουμε ενδεικτικά κάποια από τα σημαντικά προβλήματα των Υπηρεσιών μας στον Νομό Ροδόπης:

 • Ενίσχυση του Νοσοκομείου Κομοτηνής σε ιατρικό και ιδιαίτερα σε νοσηλευτικό προσωπικό κατηγορίας Τ.Ε. όπου λόγω των μεγάλων ελλείψεων δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς το αγαθό της δημόσιας και δωρεάν υγείας ειδικά σε μια ευαίσθητη και παραμεθόρια περιοχή είναι ύψιστο αγαθό.
 • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Υγείας με ιατρικό, νοσηλευτικό και εργαστηριακό προσωπικό ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες με ιατρικές εξετάσεις.
 • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους του Νομού Ροδόπης, και ενίσχυσή τους με επιπλέον κρατικούς πόρους ώστε να μπορούν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις απαραίτητες υπηρεσίες στους δημότες τους.
 • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη Διεύθυνση Δασών Ν. Ροδόπης, η οποία ενώ έχει στην ευθύνη της τη διαχείριση και την προστασία της πιο παραγωγικής οροσειράς της χώρας, δεν έχουν γίνει προσλήψεις δασολόγων και δασοπόνων εδώ και είκοσι ολόκληρα χρόνια!

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ !

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να δώσουμε ηχηρή απάντηση στις πολιτικές της Κυβέρνησης συμμετέχοντας στη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοέμβρη, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την μέρα αυτή και ώρα 11 π.μ. στην Πλατεία Ειρήνης”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood