Ενημερωτική διάλεξη με θέμα «Προστασία του Περιβάλλοντος-Ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή», διοργάνωσε το Δ΄Σώμα Στρατού στο αμφιθέατρο του στρατοπέδου «ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ» στο πλαίσιο των δράσεων της Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΘΑ.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτριος Πολιτόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας και Πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΑΘ (Διαχείριση Απορριμάτων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης) κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ενώ οι ομιλητές, ο κ. Κομίλης Δημήτριος από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο κ. Παπασωτηρίου Δημήτριος από την ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), ο κ. Βογιατζής Γεώργιος από τη ΔΙΑΜΑΑΘ, και ο Ταγματάρχης (ΜΧ) Καρανάσος Ευάγγελος από την ΠΕΥΑ (Περιφερειακή Επιθεώρηση Υγιεινής και Ασφαλείας) του Δ΄ Σ.Σ., ανέπτυξαν την υπάρχουσα κατάσταση, τις προοπτικές, τις επιδιώξεις και τον σχεδιασμό για το μέλλον στον τομέα της Ανακύκλωσης.

Το Δ’ Σώμα Στρατού συνεχίζει στα τέσσερα στρατόπεδα του νομού Ξάνθης το πρόγραμμα εναλλακτικής διαχείρισης αστικών στερεών απορριμμάτων που πραγματοποιήθηκε και στην ΠΕ XII M/K MΠ στην Αλεξανδρούπολη, με σκοπό να επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα Στρατόπεδα του Σώματος.

Στην ημερίδα παρευρέθησαν εκπρόσωποι από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, από τους περισσότερους Δήμους της Θράκης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, το Επιμελητήριο Ξάνθης και το Νοσοκομείο Ξάνθης, καθώς και εκπρόσωποι-υπεύθυνοι για την ανακύκλωση από όλα τα Στρατόπεδα του Σώματος Στρατού.