– Όλοι μας πρέπει να τεθούμε σε αυξημένη εγρήγορση, και αν υπάρχουν κάποιοι που κάτι ίσως γνωρίζουν, οφείλουν να μιλήσουν άμεσα πριν υπάρξει συμβάν με θύμα κάποιο παιδί αντί για ζώο!

Τρία περιστατικά δηλητηρίασης αδέσποτων σκύλων σημειώθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ωρών, από χθες βράδυ έως σήμερα το πρωί στο κέντρο της Κομοτηνής!

Το πρώτο καταγράφηκε στις 2 τα ξημερώματα στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα στο δημοτικό κυνοκομείο και μετά από τέσσερις ώρες ευτυχώς ξεπέρασε τον κίνδυνο. Τα άλλα δύο ζώα, σήμερα το πρωί, δεν στάθηκαν τυχερά. Το ένα βρέθηκε νεκρό στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, και το άλλο εντοπίστηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση πίσω από το Ίδρυμα Παπανικολάου και κατέληξε μετά από λίγο στο δημοτικό κυνοκομείο.

“Ως πότε θα συνεχιστεί αυτό πραγματικά;”, διερωτάται εξοργισμένος ο κτηνίατρος του δημοτικού κυνοκομείου Θάνος Καραγιώργης και συμπληρώνει: “Αν είναι δυνατόν να μιλάμε εν έτει 2019 για φόλες μέσα σε μια πολιτισμένη κοινωνία και πόλη. Προφανέστατα ο αυτουργός δεν τον ένοιαζε αν στο ίδιο χώρο που έβαλε το δηλητήριο για να ικανοποιήσει το άρρωστο αίσθημα του, παίζουν και κυκλοφορούν παιδιά, τα παιδιά συμπολιτών μας. Αντιλαμβανόμαστε ότι πιθανόν να μην αργήσει να γίνει κάποιο απευκταίο συμβάν με θύμα κάποιο παιδί και όχι ζώο…”.