“Φουλ της ντάμας” η νέα “ομάδα κρούσης” του ΣΥΡΙΖΑ

Η έκπληξη με Χαιρετάκη, η επιστροφή Κοτζιά, και η ενίσχυση της επικοινωνίας με τον Παυσανία Παπαγεωργίου.
Screenshot_513

Ποδαρικό με νέα εικόνα, επιθυμεί να κάνει το 2024 ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κάλπη των ευρωεκλογών, όπου αναμένεται να κριθούν, η νέα ηγεσία και όλες οι επιλογές της, δεν είναι μακριά.

Αντλώντας από τη δεξαμενή των μεσαίων στελεχών αλλά και από τους επώνυμους υποστηρικτές της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου προωθούν νέα πρόσωπα στα τηλεοπτικά παράθυρα αλλά και νέες ισορροπίες στο εσωκομματικό “χρηματιστήριο” μετά τη “μάχη χαρακωμάτων” ανάμεσα στους “αυλικούς” του νέου προέδρου.

Οι 10+1 της ομάδας κρούσης
Μολονότι η “ανακαίνιση” της κομματικής βιτρίνας επήλθε εν μέσω των προβληματισμών των ηγετικών κλιμακίων της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τη διπλή διάσπαση, τις εξελίξεις επιτάχυνε η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στις “φυλές” των “νεοπροεδρικών”, στους οποίους συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων, οι Παύλος Πολάκης, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργος Τσίπρας, Πέτρος Παππάς κ.ά., έναντι της “ομάδας Παππά”, δηλαδή των στελεχών που πρόσκεινται στον πρώην υπουργό και βουλευτή του Νίκο Παππά, με αφορμή τον χρόνο εκλογής της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Αν και τα τζαρτζαρίσματα μεταξύ μεσαίων στελεχών των δύο ομάδων δεν λείπουν σε συχνή βάση, η Κουμουνδούρου θέλησε να υπερβεί τον νέο κύκλο εσωστρέφειας βγάζοντας μπροστά την επόμενη, ηλικιακή και κομματικά, γενιά. Στη νέα ομάδα κρούσης, λοιπόν, συγκαταλέγονται αρκετά γνωστά στελέχη αλλά και πρόσωπα με ευθεία αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη, τα οποία αναμένεται να “ψηθούν” το επόμενο διάστημα, ακόμη και με τη μορφή “φροντιστηρίου”, για να καταλάβουν θέσεις μάχης στα τηλεοπτικά πάνελ, μειώνοντας την όποια τοξικότητα κουβαλούν ορισμένα παλιότερα στελέχη. Στη “δεκάδα Κασσελάκη” ξεχωρίζουν στελέχη που εισήλθαν επισήμως στον ΣΥΡΙΖΑ με όχημα την Προοδευτική Συμμαχία το 2019, πρώην βουλευτές, όπως η Νατάσα Γκαρά, αλλά και ο Θανάσης Οικονόμου ο οποίος είχε διετελέσει βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατά την περίοδο 2009-2012. Στους ΠΑΣΟΚογενείς συγκαταλέγεται και ο Θοδωρής Δουλουμπέκης ο οποίος στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου παραιτήθηκε από το ψηφοδέλτιο του Νομού Ρεθύμνης όπου ήταν υποψήφιος με την αξιωματική αντιπολίτευση, μετά την απόφαση του πρώην προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να ενταχθεί στην εκλογική λίστα, παρ’ ότι είχε έρθει δεύτερος πίσω από τον Ανδρέα Ξανθό στην εκλογική αναμέτρηση του περασμένου Μαΐου. Επιπλέον, αρκετά από τα γυναικεία πρόσωπα της ομάδας Κασσελάκη διατηρούν νωπό το “βάπτισμα του πυρός”, αφού έχουν πάρει μέρος στις εθνικές εκλογές του καλοκαιριού, όπως η Αγγελική Λεβέντη και η Μυρτώ Κοροβέση στην Ανατολική Αττική, η Λίλα Σουλελέ στα Γιάννενα, η Έφη Μιχελάκη στην Κοζάνη, η Νατάσα Γκαρά και η Κατερίνα Μπέρδου στον Έβρο, η Τζένη Αρσένη στην Α’ Αθήνας και η Κλειώ Αγγουράκη στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Διπλή εκλογική μάχη, ωστόσο, έδωσε η Χρύσα Καραγιάννη, η οποία υπήρξε και ένα από τα πρώτα πρόσωπα που υπέγραψαν υπέρ της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την αρχηγία του κόμματος. Συγκεκριμένα, η κ. Καραγιάννη υπήρξε υποψήφια στις διπλές εθνικές εκλογές και ακολούθως υποψήφια περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ενώ θεωρείται από τα πρόσωπα που είναι πολύ κοντά στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Και εκείνος με τη σειρά του, ταξίδεψε για λίγες ώρες στη Ρόδο την παραμονή των αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να στείλει μήνυμα στήριξης στην υποψήφια της Κουμουνδούρου, μολονότι οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος της.

H ομάδα κρούσης Κασσελάκη:

  • Θανάσης Οικονόμου | Συντονιστής Στεγαστικής Πολιτικής
  • Λίλα Σουλελέ | Αναπληρώτρια Συντονίστρια Δικαιοσύνης
  • Τζένη Αρσένη | Συντονίστρια Πολιτισμού
  • Αγγελική Λεβέντη | Συντονίστρια Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης
  • Χρύσα Καραγιάννη | Αναπληρώτρια Συντονίστρια Τουρισμού
  • Έφη Μιχελάκη | Εκπαιδευτικός
  • Θοδωρής Δουλουμπέκης
  • Κατερίνα Μπέρδου
  • Κλειώ Αγγουράκη
  • Μυρτώ Κοροβέση

"Φουλ της ντάμας" η νέα "ομάδα κρούσης" του ΣΥΡΙΖΑ

Η “απόλυτη έκπληξη”
Η υποδοχή της νέας ομάδας κρούσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε ιδιαίτερα θερμή, καθώς η υπέρβαση του “τοξικού φορτίου” που έφεραν συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν ένα από τα μηνύματα που πολλάκις φέρεται να έχει εισπράξει ο κ. Κασσελάκης με πολλές αφορμές. Στην ομάδα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται να προστεθεί σε ρόλο συμβούλου ένα πρόσωπο με συμβολική σημασία, που δεν είναι άλλο από τον Μιχάλη Χαιρετάκη. Ο τελευταίος έγινε πανελληνίως γνωστός μετά το βέτο που έθεσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου ο τότε πρόεδρος του κόμματος να συμπεριλάβει τον κ. Χαιρετάκη στο ψηφοδέλτιο του νομού, με τη σφοδρή αντίδραση του κ. Πολάκη να τον φέρνει μπροστά στο ενδεχόμενο διαγραφής του. Η εσωκομματική κρίση η οποία επισκίασε τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές, κλόνισε τις ισορροπίες ακόμη και εντός του “προεδρικού στρατοπέδου”, καθώς η επιμονή Πολάκη είχε ερμηνευτεί ως προσπάθεια εκπαραθύρωσης του Γιώργου Σταθάκη. Ωστόσο η νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θεωρεί πως ο κ. Χαιρετάκης είναι ένα πρόσωπο αδικημένο κομματικά, καθώς πρόκειται για αυτοδημιούργητο επιχειρηματία που εργάζεται νυχθημερόν, γεγονός που φέρεται να έχει εντυπωσιάσει τον νέο πρόεδρο του κόμματος. Παράλληλα, για τους επιτελείς της Κουμουνδούρου, ο κ. Χαιρετάκης λογίζεται ως “αντι-Σταθάκης”, αφού έχει μετριοπαθές προφίλ, διείσδυση στον αστικό κόσμο των Χανίων, ερείσματα στο Κέντρο και διαρκή επαφή με νέους επιχειρηματίες και αγρότες. Παράλληλα οι γνώσεις και οι εμπειρίες του για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τον πρωτογενή τομέα φέρεται να έχουν εκτιμηθεί από τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είχε κοντά του τον κ. Χαιρετάκη στην πρώτη του περιοδεία στα Σφακιά, όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εκτενώς απόψεις.

Οι “200 της Διάνας”
Σε κάθε περίπτωση η Κουμουνδούρου φέρεται διατεθειμένη να δώσει χώρο σε “στελέχη που προϋπήρχαν στο κόμμα αλλά τώρα τους παρέχεται για πρώτη φορά η ευκαιρία να αναδειχθούν στην πρώτη γραμμή”, όπως επισημαίνεται, καθώς “χτίζεται ένα παζλ” προσώπων με ορίζοντα τις αρχές του 2024 οπότε και το ψηφιδωτό νέων και παλιών στελεχών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στέλνοντας μήνυμα ριζικής ανανέωσης. Το ορόσημο της Πρωτοχρονιάς δεν είναι τυχαίο, καθώς την ομάδα κρούσης η οποία θα έχει έναν αμιγώς πολιτικό ρόλο, θα πλαισιώνουν διακόσιοι τεχνοκράτες από 27 δεξαμενές σκέψης (think tanks) που θα συντονίζει η υποψήφια βουλευτής Διάνα Βουτυράκου. Οι διακόσιοι τεχνοκράτες αναμένεται να επεξεργάζονται επιμέρους προτάσεις που θα γίνονται μέρη του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ περνώντας από κομματικές επεξεργασίες μέχρι και… δημοψηφίσματα. “Θέλουμε να χτίσουμε μια εξαιρετική ομάδα ανθρώπων με τεχνική κατάρτιση, πραγματική ενσυναίσθηση, καρδιά, καθαρά χεριά, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Όχι ομάδες από βαρονίες και τζάκια. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε σε όλο τον λαό και κυρίως στα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο KONTRA ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είχε επισκεφθεί, λίγες ώρες προτού μπει στο στούντιο, τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στην Α’ Αθήνας, έχοντας στο πλάι του την Τζένη Αρσένη, σε μια εκλογική περιφέρεια όπου η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διαθέτει πλέον κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Ανοίγματα στους “απέναντι”
Παράλληλα, πεδίο δράσης στο νέο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει και για στελέχη της νέας γενιάς που παρέμειναν στο κόμμα μετά τη διάσπαση, ακόμη κι αν στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα είχαν υποστηρίξει διαφορετικό πρόσωπο από τον Στέφανο Κασσελάκη. Το άνοιγμα στους “της Εφης” έχει ήδη δρομολογηθεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα, καθώς “δεν έχει καμία σημασία πού ήταν ο καθένας νωρίτερα”, όπως είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου, σε μια απόπειρα να μηδενίσει το εσωκομματικό κοντέρ της αντιπαράθεσης της εκλογής ηγεσίας. Ένα από τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ενεργό ρόλο στην κατεύθυνση αυτή, είναι, κατά πληροφορίες, ο Δημήτρης Σακελλάρης, ο οποίος προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, και ήταν υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα Αθηνών το περασμένο καλοκαίρι.

Η επιστροφή Κοτζιά
Μαζί με τα νέα πρόσωπα αλλά και την αξιοποίηση μεσαίων κομματικών στελεχών, η Κουμουνδούρου επενδύει για το ποδαρικό της νέας προεκλογικής χρονιάς στην ολική επαναφορά του Νίκου Κοτζιά. Μετά το δείπνο του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Καστέλα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του “Πράττω” θα είναι εμφανώς παρών στη δημόσια σφαίρα τους επόμενους μήνες. Με αφετηρία τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ευρύτερα ζητήματα, “θα ενισχυθεί περισσότερο ο ρόλος του από το νέο έτος”, εκτιμούν πηγές με γνώση των εσωκομματικών εξελίξεων, γεγονός που έγινε εν μέρει αντιληπτό στους πιο μυημένους από τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του πρώην υπουργού, αποτιμώντας την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα. Η πυκνότητα των παρεμβάσεων του κ. Κοτζιά, όπως εκτιμάται, θα εντυπώσει την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ ως πατριωτικής Αριστεράς, με τη νέα ηγετική ομάδα να επιχειρεί συνειδητά στροφή στο Κέντρο, υπερψηφίζοντας τις αμυντικές δαπάνες κατά τη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού στη Βουλή. Στην προοπτική της πατριωτικής αλλά και κυβερνώσας ταυτόχρονα Αριστεράς δεν αποκλείεται οι κεντρώες στροφές να ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο κ. Κασσελάκης ξεκαθάρισε πως “η εφαρμοσμένη πολιτική μας είναι ξεκάθαρα φιλεργατική και φιλολαϊκή, όμως δεν είναι ανάγκη να κατεβαίνουμε στις εκλογές με ρητορική εναντίον άλλων μελών της κοινωνίας. Η ρητορική μίσους δεν με εκφράζει”, αμβλύνοντας το ταξικό πρόσημο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με αρκετούς συντρόφους του.

"Φουλ της ντάμας" η νέα "ομάδα κρούσης" του ΣΥΡΙΖΑ“Ενέσεις” στην επικοινωνία
Από το παλμαρέ των φρέσκων προσώπων τα οποία θα στελεχώσουν τις γραμμές του κόμματος σε πρώτο ρόλο, δεν απουσιάζουν και…ενισχύσεις στην επικοινωνία, καθώς εντονότερη αναμένεται το επόμενο διάστημα η παρουσία στη δημόσια σφαίρα του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου, Παυσανία Παπαγεωργίου. Γνωστός για το μετριοπαθές ύφος του, ο κ. Παπαγεωργίου έχει θητεύσει επί σειρά ετών στο πλάι του Αλέξη Τσίπρα, καθώς μετά το 2019 διετέλεσε στενός σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων. Παράλληλα, μακρά αποδείχθηκε η θητεία του και ως γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς, ενώ θεωρείται πρόσωπο κοινής αποδοχής από τις “φυλές” και “φράξιες” του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη λογική η αναβαθμισμένη παρουσία του στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου σηματοδοτεί κατά ορισμένους και τη φυσική συνέχεια της εποχής Τσίπρα με το σήμερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

(πηγή: protothema.gr | επιμέλεια: inkomotini.news)
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood