“Μάτια καθαρά, καρδιές γεμάτες βιασύνη. Συνθήματα, αγώνες κι οράματα. Φοιτητές γεμίζουν με τη νιότη και την ορμή τους, τους δρόμους της πόλης της Κομοτηνής. Πάντα σ΄ αυτούς τους δρόμους θα βαδίζουμε”.
Με αυτό το ολιγόλογο μα περιεκτικό σημείωμα, ο Σύλλογος Αποφοίτων της Νομικής Σχολής Κομοτηνής, “Πρωταγόρας”, συνόδευσε ιστορικό φωτογραφικό υλικό που ανήρτησε από πορείες μνήμης των πρώτων επετείων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην Κομοτηνή.
Εξάλλου, από το 1974 που άρχισε να λειτουργεί η Νομική Σχολή, ο Σύλλογος Φοιτητών της, “Κώστας Βάρναλης”, κάθε χρόνο, με σειρά εκδηλώσεων τιμούσε την επέτειο και τους αγώνες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Με παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις βιβλίων, συζητήσεις και με πορείες, στις οποίες πρωτοστατούσε και οι οποίες προκάλεσαν ζυμώσεις με την τοπική κοινωνία, στην οποία οι φοιτητές έφεραν τον αέρα του καινούριου. Σειρά δημοσιευμάτων της εποχής στον τοπικό Τύπο, από το πολύτιμο αρχείο του μέλους του, Κωνσταντίνου Μουρτοπάλλα, επίσης ανήρτησε ο “Πρωταγόρας”.