Φωτίστηκε με μπλε χρώμα το Συντριβάνι της Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Φέτος η 14η Νοεμβρίου ήταν αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό που συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, δη τους πάσχοντες από διαβήτη.
125286979_162672418912968_1147918277013628025_o

Ο Δήμος Κομοτηνής ήταν ένας από τους 22 Δήμους της χώρας που συμμετείχαν στη φετινή πανελλαδική εκστρατεία συμβολικών φωταγωγήσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2020 της Ελληνικής Ομοσπονδίας για τον Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ) και των σωματείων–μελών της, με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου, το σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία Ειρήνης, ως ένα σημείο αναφοράς της πόλης, φωτίστηκε με μπλε χρώμα, ακολουθώντας το σύνθημα «Όλα τα φώτα στον διαβήτη!».

Φωτίστηκε με μπλε χρώμα το Συντριβάνι της Κομοτηνής για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Η ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του κάθε πολίτη, ειδικά αυτή την δύσκολη υγειονομικά περίοδο, είναι κρίσιμη, καθώς 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας και 463 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ζουν με τον διαβήτη.

Ο μπλε κύκλος

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη καθιερώθηκε το 1991 από την Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο κύκλος συμβολίζει τη ζωή και την ενότητα, και το μπλε επιλέχθηκε ως το χρώμα των Ηνωμένων Εθνών μετά την ψήφιση της Διακήρυξης 61/225, με την οποία η 14η Νοεμβρίου έγινε μία από τις επίσημες Ημέρες των Ηνωμένων Εθνών. Το μπλε χρώμα του διαβήτη φώτισε συμβολικά 25 σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος πανελλαδικά. Οι συνεργαζόμενοι φορείς συντάχθηκαν με την πρωτοβουλία της ΕΛΟΔΙ υλοποιώντας τη μεγαλύτερη καμπάνια φωταγωγήσεων ευαισθητοποίησης για τον διαβήτη στα χρονικά της Ελλάδας. Οι δράσεις φωταγώγησης είναι μέρος του παγκόσμιου σχεδίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (IDF) «Shine A Light on Diabetes» και τελούν υπό την αιγίδα της.

4ca7ce1a-ola-ta-fota-ston-diaviti

Φέτος η 14η Νοεμβρίου ήταν αφιερωμένη στο νοσηλευτικό προσωπικό που συμβάλλει καθοριστικά στη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, δη τους πάσχοντες από διαβήτη. Με το μήνυμα αυτό τονίζεται ο σημαντικός ρόλος των νοσηλευτών και νοσηλευτριών στην εκπαίδευση και παρακολούθηση των ατόμων με διαβήτη, και η ανάγκη για περισσότερη εξειδίκευσή τους στον σακχαρώδη διαβήτη σε διεθνές επίπεδο.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood