Φώτης Γκαϊντατζής: “Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Κομοτηνής απέδειξε ότι έχει και όραμα και θέληση”

Τους λόγους για τους οποίους συστρατεύεται με τον Δήμαρχο Γιάννη Γκαράνη στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, και την οπτική του σχετικά με τη λειτουργία του Δήμου Κομοτηνής, καταθέτει μέσω του inkomotini.news ο υποψήφιος με την παράταξη "Κοινωνία Πολιτών", Φώτης Γκαϊντατζής.
Screenshot_1256
  • Κύριε Γκαϊντατζή πείτε μας δυο λόγια για εσάς να σας γνωρίσουμε καλύτερα…

Για όσους δεν με γνωρίζετε είμαι ο Φώτης Γκαϊντατζής. Γεννήθηκα και ζω στην πόλη της Κομοτηνής. Είμαι παντρεμένος με τη Βαρβάρα Πατεροπούλου και πατέρας του μικρού Παναγιώτη. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Σερρών. Εργάστηκα ως Buisness Developer στην εταιρεία “Coca Cola Hellenic Τρία Έψιλον”. Η πολυετής εμπειρία μου μου έδωσε την ευκαιρία να εργάζομαι σήμερα στην εταιρεία “Beverage World Photos Photiades Group” στη θέση πλέον του υπευθύνου ανάπτυξης πωλήσεων στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη και στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

  • Πώς αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα;

Η αγάπη μου για τον τόπο και η απόφασή μου να ζήσω μόνιμα στον τόπο που μεγάλωσα και μεγαλώνει το παιδί μου είναι που με παρακίνησε να θέσω υποψηφιότητα στο πλευρό του Γιάννη Γκαράνη με τον συνδυασμό «Κοινωνία Πολιτών». Επιπλέον, στη λήψη της απόφασής μου συνέβαλε η αγάπη μου για τα ταξίδια που άνοιξαν τους πνευματικούς μου ορίζοντες. Αντίκρυσα εικόνες και αποκόμισα νέες εμπειρίες οι οποίες θα επιθυμούσα να υλοποιηθούν στον τόπο μου όπου είναι εφικτό. Θα ήθελα η Κομοτηνή να αποκτήσει στο μέλλον χαρακτήρα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

  • Ποια είναι η γνώμη σας για τον Γιάννη Γκαράνη ως Δήμαρχο;

Τον Γιάννη τον γνωρίζω από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Κατά τη γνώμη μου είναι ο καταλληλότερος καθώς μπορεί να συναισθανθεί τις ανησυχίες του μέσου πολίτη αφού διατηρεί και ο ίδιος επιχείρηση στην πόλη μας. Επιπρόσθετα, ασχολείται με τα κοινά εδώ και πολλά έτη από διάφορες θέσεις εντός δημοτικού συμβουλίου, γνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες της πόλης και των οικισμών της. Ένας ακόμη λόγος που επέλεξα να σταθώ στο πλευρό του είναι το ποιόν του χαρακτήρα του το οποίο μένει ακλόνητο όλα αυτά τα χρόνια. Τον χαρακτηρίζουν, το ήθος και η αξιοπρέπεια. 

  • Ποια είναι η γνώμη σας για τους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους;

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να υπάρχει αντιπολίτευση διότι σε δυναμώνει. Μέσω του διαλόγου και της επιχειρηματολογίας μπορούν να γίνουν αλλαγές προς το καλύτερο. Ο καθένας μπορεί να συνδράμει και να συμμετέχει. Άλλωστε όλοι μας έχουμε έναν κοινό στόχο και όραμα, το καλύτερο για τον Δήμο μας. Η σημερινή διοίκηση έχει αποδείξει ότι έχει και όραμα και θέληση. Έχει δοκιμαστεί τα προηγούμενα χρόνια και πιστεύω ότι αφήνει ένα σπουδαίο έργο στη διοίκηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Ένας Δήμος αφού τακτοποίησε τα οικονομικά του χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες του στην τετραετία που πέρασε, έδωσε βάρος στα έργα. Έχουν δημοπρατηθεί και είναι στη φάση της υλοποίησης που θα αλλάξουν την πόλη.

  • Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι ο Δήμος Κομοτηνής βελτιώθηκε και σε ποιους μπορείτε εσείς να συμβάλετε ως προς τη βελτίωσή τους;

Όπως στα σπίτια μας τα έσοδα έχουν μειωθεί αλλά οι ανάγκες συνεχώς αυξάνονται, έτσι και ο Δήμος μας με τους ελαττωμένους πόρους που διαθέτει προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες για το ευ ζην όλων των πολιτών. Κάνοντας μια αναδρομή στην τελευταία τετραετία θεωρώ ότι στη δύσκολη και πρωτόγνωρη εποχή του Covid, για τον Δήμο Κομοτηνής η δημόσια υγεία ήταν προτεραιότητα. Μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ προχώρησε στη βελτίωση των δημόσιων κτιρίων και της ενεργειακής τους αναβάθμισης, στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και δημιουργίας δικτύου αποχέτευσης στο παραλιακό μέτωπο και οικισμούς, καθώς και στην παροχή τροφίμων σε άπορους συμπολίτες μας μέσω του προγράμματος ΤΕΑΒΑ. Ατομικά μπορώ να συμβάλλω σύμφωνα με το αντικείμενο των σπουδών μου στον τομέα της τοπογραφίας και της πληροφορικής, και είμαι έτοιμος να βοηθήσω και να εργαστώ με διάθεση όπου είναι απαραίτητο.

  • Είστε εκπρόσωπος της νέας γενιάς. Τι μήνυμα στέλνετε εν όψει των εκλογών στους συνομήλικούς σας;

Η πρώτη έκκλησή μου είναι να συμμετάσχουν με την ψήφο τους στο αποτέλεσμα. Η αποχή από την κάλπη συνεπάγεται και αποχή από το δικαίωμα στο μέλλον μας. Η παθητική στάση, ο σχολιασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η απουσία από την κάλπη δεν οδηγούν πουθενά. Ο μόνος τρόπος να πάρουμε το αύριο στα χέρια μας και να το πλάσουμε όπως εμείς επιθυμούμε, είναι η ενεργή συμμετοχή μέσω της ενημέρωσης, της δράσης και της διαπροσωπικής επικοινωνίας.

  • Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος του εθελοντισμού σε μια τοπική κοινωνία;

Πιστεύω πως ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που πρέπει να διδάσκεται από τη νηπιακή ηλικία. Χρειάζεται να μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας, οικονομικής, κοινωνικής τάξης ή πολιτικής κατεύθυνσης. Ως δημότες αυτής της πόλης, το φετινό καλοκαίρι, αποδείξαμε έμπρακτα πως όταν είμαστε ενωμένοι για έναν κοινό σκοπό, όπως οι πυρκαγιές που έπληξαν τον τόπο μας, το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood