Ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, πλαισιωμένος από την Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Πολιτειάδη, φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης στην κεντρική πλατεία.
Ο Νίκος Βερβερίδης, με το λαούτο του, συνόδευσε τη λιτή λόγω των μέτρων προστασίας από τον covid-19 τελετή, παίζοντας και τραγουδώντας τα Θρακιώτικα Κάλαντα των Χριστουγέννων.
Ο Δήμαρχος, ανέφερε:
Φωταγωγούμε σήμερα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Κομοτηνής. Μια συμβολική κίνηση γεμάτη αγάπη και ελπίδα. Σε μια εποχή που η υγειονομική κρίση γεμίζει με θλίψη και φόβο τις ψυχές μας, οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι μια αφορμή να γεμίσουμε με αισιοδοξία. Με αισιοδοξία ότι και αυτήν τη δύσκολη συγκυρία θα μπορέσουμε να την ξεπεράσουμε ενωμένοι. Και να βγούμε από τη στενωπό αυτή με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε διαρκώς άγρυπνοι στις επάλξεις. Μεριμνούμε για τη δημόσια υγεία. Φροντίζουμε να μη μείνουν χωρίς περίθαλψη και στήριξη οι αδύναμοι συμπολίτες μας. Και στολίσαμε τον Δήμο μας σε μια προσπάθεια να ομορφύνουμε τις γιορτινές αυτές μέρες. Και – παράλληλα – ετοιμάσαμε μέσα από τις δημοτικές μας επιχειρήσεις, ένα πλούσιο διαδικτυακό εορταστικό πρόγραμμα που θα κρατήσει συντροφιά σε όλους αυτήν την εορταστική περίοδο. Την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Την περίοδο της αγάπης, της προσφοράς και της λαμπρότητας. Στέλνοντας, έτσι, το μήνυμα της ελπίδας. Το μήνυμα ότι θα ανατείλει ξανά ο ήλιος της αισιοδοξίας και της προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο. Εύχομαι να παραμείνουμε όλοι δυνατοί, υπακούοντας στις οδηγίες των ειδικών, για να μπορέσουμε να ονειρευόμαστε φωτεινότερες και πιο ανέμελες μέρες δημιουργίας. Χρόνια Πολλά. Καλές γιορτές σε όλους“.
Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κομοτηνής Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κομοτηνής Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Κομοτηνής