Φορτιστές συσκευών θα κατασκευάσουν μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

Θα τους δωρίσουν στον Δήμο Μαρωνείας-Σαπών προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία και να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΠΩΝ

Φορτιστές συσκευών, με την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας μέσω της χρήσης φωτοβολταϊκών συστημάτων, θα κατασκευάσουν μαθητές/τριες του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών, και θα τους δωρίσουν στον Δήμο προκειμένου να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία και να χρησιμοποιούνται από τους πολίτες!

Η αξιέπαινη πρωτοβουλία των μαθητών εντάσσεται στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΦορτίΖΩ που δημιουργήθηκε κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο με υπεύθυνες καθηγήτριες την κ. Κωνσταντίνα Βογιατζή και την κ. Μακρίνα Καραγλάνη.

Στον εκπαιδευτικού Όμιλο συμμετέχουν δέκα μαθητές της Γ΄ τάξης και οι συναντήσεις τους γίνονται κάθε Παρασκευή μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Ο Όμιλος ΦορτίΖΩ έχει στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν να πληροφορηθούν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τα οφέλη που έχουν για το περιβάλλον, προκειμένου να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Επιπλέον, να κατανοήσουν τον τρόπο λειτουργίας ενός φωτοβολταϊκού συστήματος με σκοπό την κατασκευή του δικού τους φωτοβολταϊκού πάνελ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε συσκευές.

Οι δράσεις αυτές συμβάλλουν στην καλλιέργεια επιχειρηματικής σκέψης των μαθητών και μαθητριών, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα χρησιμεύσουν στην μελλοντική επαγγελματική τους αποκατάσταση, και φυσικά ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικής προσφοράς.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος συναντήθηκε με τις υπεύθυνες καθηγήτριες και τις συνεχάρη, όπως και τους μαθητές, για την πρωτοβουλία τους, και τόνισε πως ο Δήμος στηρίζει την προσπάθεια τους.

Φορτιστές συσκευών θα κατασκευάσουν μαθητές του Γυμνασίου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood