Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε στο Κιλκίς σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, πρόκειται για νεαρή φοιτήτρια που σπουδάζει στην Κομοτηνή και τις προηγούμενες ημέρες ταξίδεψε στις Βρυξέλλες.
Μετά την επιστροφή της παρουσίασε ήπια συμπτώματα και εξετάστηκε για τον κορωνοϊό.
Όπως επισημαίνει η ενημερωτική σελίδα της Θεσσαλονίκης, το δείγμα που λήφθηκε από το Νοσοκομείο Κιλκίς εστάλη προς εξέταση στο εργαστήριο του ΑΠΘ, επιβεβαιώνοντας πως η νεαρή φοιτήτρια αποτελεί ένα ακόμα κρούσμα του κορωνοϊού, το πρώτο στην πόλη του Κιλκίς.
Η νεαρή φοιτήτρια ωστόσο μετά την επιστροφή της από το εξωτερικό ήρθε σε επαφή με τους γονείς της, με τη μητέρα της να εργάζεται ως μαία στο Νοσοκομείο Κιλκίς, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει και το Μαιευτικό τμήμα του Νοσοκομείου, προληπτικά ώστε να μην υπάρξει τυχόν μεγαλύτερη διασπορά του ιού.