Φώφη Γεννηματά: “Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ακίνδυνος αντίπαλος για τη ΝΔ”

"Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά. Τώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια νέα Αλλαγή. Κάθε μας κριτική συνοδεύεται από προτάσεις. Κάθε μας πρόταση εμπεριέχει τις αξίες και το έργο του ΠΑΣΟΚ, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι προτάσεις μας απαντούν στις ανάγκες των πολιτών για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση".
Screenshot_380

“Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά. Τώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια νέα Αλλαγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια ακίνδυνος αντίπαλος για τη ΝΔ. Κάθε μας κριτική συνοδεύεται από προτάσεις. Κάθε μας πρόταση εμπεριέχει τις αξίες και το έργο του ΠΑΣΟΚ, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι προτάσεις μας απαντούν στις ανάγκες των πολιτών για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση”.

Αυτά τονίζει μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σε μια συνέντευξη-“μανιφέστο” για την επαύριον του κόμματος, στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και τη δημοσιογράφο Μυρτώ Λιαλιούτη.

  • “Αντέξαμε”, αναφέρει με νόημα η κ. Γεννηματά, και επισημαίνει το στοιχείο που χαρακτηρίζει σήμερα το ΚΙΝΑΛ: “Προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση”.
  • Η πρόταση της Φώφης Γεννηματά που αφορά στον θεμελιώδη τομέα της οικονομίας, σε ορίζοντα τετραετίας, είναι το τρίπτυχο: “Ισχυρό επενδυτικό σοκ παραγωγικών επενδύσεων ύψους 100 δισ. € / 50.000 νέες επενδύσεις / Εμβληματικές επενδύσεις για να αξιοποιήσουμε το πλούσιο ταλέντο και τις γνώσεις των νέων μας”.
  • Ερωτηθείσα για την πολύκροτη υπόθεση της “Χρυσής Αυγής”, υπογραμμίζει με έμφαση: “Πρώτοι εμείς ως ΠΑΣΟΚ τότε επισημάναμε ότι πρόκειται για εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογη και το στίγμα ότι επέτρεψε στη “Χρυσή Αυγή” να μην στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα, θα την ακολουθεί για πάντα”.
  • Εξάλλου, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ οτι “εξευτέλισε αρχές και αξίες της αριστεράς” με τη συνεργασία του “με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και στελέχη της καραμανλικής δεξιάς επενδύοντας στο μίσος και στον λαϊκισμό, στη χειραγώγηση των θεσμών”.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

  • Στη συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη εβδομάδα είπατε ότι δεν σας αρκεί το 8%. Ποια είναι η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσετε, για να πετύχετε τον στόχο σας;

Θέλουμε να γίνουμε ξανά πρωταγωνιστές. Διανύσαμε έναν δύσκολο και ανηφορικό δρόμο τη τελευταία δεκαετία και αντέξαμε. Τώρα τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά. Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε. Η δήθεν μεταρρυθμιστική ατζέντα της ΝΔ ξέφτισε. Η κοινωνία έζησε το ΣΥΡΙΖΑ και ζει και τη ΝΔ. Αναστοχάζεται. Θυμάται πότε έζησε καλύτερα και αναγνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ σήκωσε τον Έλληνα και την Ελληνίδα ψηλότερα. Τώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για μια νέα Αλλαγή, προοδευτική, που μόνο εμείς, το Κίνημα Αλλαγής,  μπορούμε να καθοδηγήσουμε. Ξέρουμε από πού ερχόμαστε και που θέλουμε να πάμε. Είμαστε η προοδευτική δύναμη που αποτελεί ουσιαστικό ανάχωμα στη Συντήρηση. Η παράταξη που κάνει πραγματική αντιπολίτευση, ασκώντας κριτική και καταθέτοντας προτάσεις. Ανοίγουμε τις οργανώσεις και τους τομείς πολιτικής στα νέα μυαλά, στη νέα γενιά. Συνδεόμαστε ξανά με τους κοινωνικούς χώρους, τα συνδικάτα, τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους  επιχειρηματίες, όλους τους αγωνιστές της καθημερινότητας που κρατούν την κοινωνία όρθια. Με προγραμματική και μαχητική αντιπολίτευση, ρίχνουμε καθημερινά φως στα κυβερνητικά πεπραγμένα. Στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς, στο πλευρό όσων συμπολιτών μας ασφυκτιούν, ενώνουμε φωνές, όνειρα και αγώνες, στον εναλλακτικό δρόμο της Νέας Αλλαγής.

  • Ποια είναι τα βασικά σημεία στα οποία θεωρείτε πως η κυβέρνηση απέτυχε τους προηγούμενους μήνες;

Η Κυβέρνηση κινείται χωρίς σχέδιο σε όλους τους τομείς, με την τακτική του βλέποντας και κάνοντας. Τα λάθη της είναι πια ορατά με σοβαρές επιπτώσεις για τους πολίτες. Γι’ αυτό και η δυσφορία παίρνει πλέον πολιτικά χαρακτηριστικά.  Στη δεύτερη φάση της πανδημίας τους ξέφυγε ο έλεγχος. Από την καραντίνα στον εφησυχασμό και στη χαλαρότητα. Κανένας σχεδιασμός για τον άνοιγμα της οικονομίας και των συνόρων. Ελλιπή και επιπόλαια μέτρα στον τουρισμό. Αποσπασματικά και καθυστερημένα μέτρα στην οικονομία, σε βάρος μικρομεσαίων και εργαζομένων. Επέβαλαν ουσιαστικά τον συνωστισμό στα σχολεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άφησαν στην τύχη τους τα γηροκομεία και τις δομές κοινωνικής φροντίδας και μεταναστών. Το κράτος επανιδρύεται με γαλάζιους μετακλητούς. Εύβοια, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, στενάζουν από τις καταστροφές, η Κυβέρνηση τους άφησε μόνους. Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο: μετά το «μισή δουλειά-μισός μισθός», περάσαμε στο «δεν πληρώνω υπερωρίες». Η Τουρκία, απουσία κυρώσεων, συνεχίζει απτόητη τις προκλήσεις. Νέα πρόκληση τώρα σε βάρος της Κύπρου με την Αμμόχωστο. Αλήθεια, εξακολουθεί να είναι ικανοποιημένος ο κ. Μητσοτάκης μετά από αυτές τις εξελίξεις; Το «αλάθητο» του κ. Μητσοτάκη κλονίζεται πλέον σε όλους τους τομείς.

  • Στο πρόγραμμα ανάκαμψης που παρουσιάσατε, δώσατε ιδιαίτερη σημασία στις επενδύσεις, σε βάθος τετραετίας. Πώς αποτιμάτε την επιλογή της Microsoft να επενδύσει στην Ελλάδα;

Η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα ισχυρό επενδυτικό σοκ: 100 δισ. παραγωγικών επενδύσεων σε ορίζοντα τετραετίας. Επενδύσεις που θα δημιουργήσουν 50.000 νέες επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, και θα γίνουν πόλοι εργασίας, δημιουργίας, ανάπτυξης και νέου πλούτου σε κάθε περιφέρεια. Παρουσιάσαμε το νέο  παραγωγικό μοντέλο που προτείνουμε, στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να διατεθεί περίπου το 50% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε επενδύσεις, με  ισχυρό αναπτυξιακό και κοινωνικό αποτύπωμα, χωρίς να χαθεί κανένα ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για τις δημόσιες επενδύσεις στην υγεία, στο κοινωνικό κράτος, στις έξυπνες υποδομές, στο περιβάλλον. Χρειαζόμαστε εμβληματικές επενδύσεις για να αξιοποιήσουμε το πλούσιο ταλέντο και τις γνώσεις των νέων μας. Και γιατί όχι, να δημιουργήσουμε τις δικές μας επιχειρήσεις με τεχνολογίες αιχμής που θα εξάγουν τεχνογνωσία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Προφανώς, κάθε μεγάλη επένδυση – και ιδιαίτερα στη νέα ψηφιακή οικονομία – είναι καλοδεχούμενη, εφόσον έχει προστιθέμενη αξία για τη χώρα, από τις εγκαταστάσεις μέχρι τις θέσεις εργασίας και τα φορολογικά έσοδα.

  • Τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Η διάσωση της οικονομίας ή η δημόσια υγεία; Είστε υπέρ ενός νέου lockdown στην Αττική σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από τους επιστήμονες;

Δεν πρόκειται για δίλημμα. Και όσοι το παρουσιάζουν έτσι, προσπαθούν να κρυφτούν από τις ευθύνες τους. Μια νέα καραντίνα θα δώσει τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία. Η Κυβέρνηση είχε αρκετούς μήνες να σχεδιάσει το άνοιγμα της οικονομίας μέσα σε δύσκολες, αλλά γενικώς προβλέψιμες συνθήκες. Είχε και έχει την ευθύνη να μας κρατήσει ασφαλείς. Έχει ευθύνη για τις αποφάσεις που καθορίζουν την καθημερινότητά μας, τα ωράρια, τους κανόνες ασφάλειας, τη λειτουργία των νοσοκομείων, τη μετακίνηση των πολιτών, τα τεστ, την προστασία των ευπαθών ομάδων. Ας ακούσει επιτέλους τις προτάσεις μας, πριν να είναι αργά και οδηγηθούμε σε έσχατες λύσεις που θα προσθέσουν ασήκωτα βάρη στα νοικοκυριά, στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους. 

  • Ποια είναι τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση των πολιτικών άκρων, μετά την απόφαση για την Χρυσή Αυγή; Φοβάστε τυχόν επανάληψη των πλατειών του 2011, αυτή τη φορά με την μορφή των αρνητών της μάσκας; 

Η ελληνική Δικαιοσύνη πήρε μια ιστορική απόφαση. Δικαίωσε τα θύματα και τη Δημοκρατία. Θωράκισε το κύρος της Δικαιοσύνης και επιβεβαίωσε ότι σε αυτόν τον τόπο δε χωρά ο φασισμός. Η Χρυσή Αυγή είναι και με δικαστική απόφαση πια, εγκληματική οργάνωση, και τα μέλη της μια συμμορία που ήθελε να ανατρέψει τη Δημοκρατία με όπλα τη βία και το μίσος. Η Ελλάδα στέλνει ξανά ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη και στον κόσμο, ότι μπορούμε να τελειώνουμε με τους νεοναζί, όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Πρώτοι εμείς ως ΠΑΣΟΚ τότε, επισημάναμε ότι πρόκειται για εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Πολλοί δεν άκουγαν. Γι’ αυτό και τώρα επιμένουμε ότι ο αγώνας δεν τελειώνει στην αίθουσα του δικαστηρίου ή έξω από το Εφετείο. Συνεχίζεται στο δημόσιο διάλογο, στη Βουλή, στο σχολείο, στους χώρους εργασίας, στα τηλεοπτικά πάνελ, στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, όπου δηλαδή μπορεί να εισχωρήσει ξανά ο μισαλλόδοξος εξτρεμιστικός λόγος. Γι’ αυτό είναι καθήκον της Πολιτείας, των ΜΜΕ και των κομμάτων, να συζητούν και να διαβουλεύονται διαρκώς με την κοινωνία. Για να μην δημιουργούνται ψευδαισθήσεις ή επικίνδυνες θεωρίες συνομωσίας που τροφοδοτούν τον διχασμό και τη βία. Πιστεύω βαθιά στη δύναμη της πειθούς και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτήν κόντρα σε κάθε απόπειρα αυταρχισμού και παραπληροφόρησης. Όσο για τις αποκαλύψεις Κοντονή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογη και το στίγμα ότι επέτρεψαν στη Χρυσή Αυγή να μην στερηθεί τα πολιτικά δικαιώματα, θα τους ακολουθεί για πάντα.

  • Τώρα που βρίσκεστε και οι δύο πάνω από έναν χρόνο στην αντιπολίτευση, διεκδικώντας το ίδιο ακροατήριο, ποια θεωρείτε πως είναι η μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στο Κίνημα Αλλαγής  και τον ΣΥΡΙΖΑ;  

Το Κίνημα Αλλαγής είναι η προοδευτική διέξοδος απέναντι στη συντήρηση. Το αφήγημα του κ. Τσίπρα κατέρρευσε όταν δοκιμάστηκε στην πράξη, με την κυβερνητική του πολιτική. Όπου συνεργάστηκε με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και στελέχη της καραμανλικής δεξιάς και επένδυσαν στο μίσος και στον λαϊκισμό, στη χειραγώγηση των θεσμών, και εξευτέλισαν αρχές και αξίες της αριστεράς. Από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίποτα δεν δείχνει ότι άλλαξαν. Είναι πια ακίνδυνος αντίπαλος για τη ΝΔ. Η παράταξή μας είναι ο προοδευτικός πόλος. Το Κίνημα Αλλαγής είναι η πραγματική αντιπολίτευση, που δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια συνέπειας και υπευθυνότητας. Κάθε μας κριτική, συνοδεύεται από προτάσεις. Κάθε μας πρόταση εμπεριέχει τις αξίες και το έργο του ΠΑΣΟΚ, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η κοινωνία εισπράττει ότι το Κίνημά μας μπορεί να γίνει το στήριγμά της.  Το βλέπω καθημερινά σε όλη την Ελλάδα, στις περιοδείες που κάνω και στις τηλεδιασκέψεις. Μας ακούν με εμπιστοσύνη και ελπίδα. Οι προτάσεις μας απαντούν στις ανάγκες τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood