“Αν η εθνική οικονομία καταρρεύσει, σε ποιο περιβάλλον θα έρθουν οι πόροι των 32 δισ. από την Ευρώπη; Πάνω σε ερείπια;”. Αυτό διερωτήθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από την Κομοτηνή, όπου συνοδευόμενη από τον βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ και τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης Παύλο Δαμιανίδη, μετά από τις συναντήσεις της με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο και τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, προήδρευσε σε σύσκεψη – υποδειγματική όσον αφορά τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό – εκπροσώπων τοπικών φορέων στο ξενοδοχείο Chris & Eve.

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον τομέα του τουρισμού, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων “άστοχη” την διαχείριση των συνόρων. “Θα μπορούσαν να ανοίξουν και άλλες πύλες, όπως στην Θράκη, οργανωμένα και με κυβερνητικό σχέδιο, που δυστυχώς δεν υπήρξε”, επεσήμανε, ενώ ειδικότερα για το συνοριακό σταθμό Νυμφαίας Κομοτηνής, τόνισε οτι “θα μπορούσε η πύλη της Νυμφαίας εξαρχής να είναι ανοιχτή, με διάλογο, εμπιστοσύνη και ενημέρωση με την αυτοδιοίκηση”. Όπως συμπλήρωσε εμφατικά, δε, η κ. Γεννηματά, “με τον τρόπο αυτό δυσφημίστηκε η χώρα και υπάρχουν τρομερές επιπτώσεις στην οικονομία”. Καταλήγοντας, υπογράμμισε την αναγκαιότητα “να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το πετυχημένο κεκτημένο της διαχειριστικής της πανδημίας του πρώτου τριμήνου”, και σημείωσε πως “η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη να ανατάξει αυτή την εικόνα”.

“Ναι στη διακομματική αλλά για ολόκληρη την ΑΜ-Θ”

Όσον αφορά την πρόσφατη δρομολόγηση εκ μέρους του Πρωθυπουργού σύστασης διακομματικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κατέθεσε τη σύμφωνη άποψή της, ωστόσο επεσήμανε την ανάγκη η επιτροπή να αφορά στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και να παράξει ουσιαστικό αποτέλεσμα: “Λέμε ναι σε διακομματική επιτροπή για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και όχι μόνο για την Θράκη, γιατί η περιφέρεια είναι ενιαία. Αλλά δεν θέλουμε διακομματική μια από τα ίδια. Να μπορεί να εντοπίσει και να επιλύσει χρόνια αναπτυξιακά ζητήματα”, είπε με νόημα.

35f8605f 107847872 3493799807331124 5378612920067905688 n 1

Photogallery