Το εφιαλτικό εργασιακό, κοινωνικό, οικογενειακό και προσωπικό δράμα που βιώνουν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων διαιωνίζεται. Εργαζόμενες για πολλά χρόνια σε ομηρία, χωρίς δικαιώματα, χωρίς άδειες, με απαράδεκτα χαμηλές αμοιβές. Κάνεις πια δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια, να αδιαφορεί. Αναλαμβάνουμε άμεσα όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες, ώστε Κυβέρνηση, κόμματα, Δήμαρχοι, να δώσουν τέλος σε αυτή τη μεγάλη αδικία. Συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για αυτές τις γυναίκες τώρα”.

Στη δήλωση αυτή προχώρησε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σε συνάντησή της με σχολικές καθαρίστριες, τονίζοντας πως εκ μέρους του κόμματός της τις επόμενες μέρες θα κατατεθούν κοινοβουλευτικές Ερωτήσεις και Επερωτήσεις προς τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων για να πάρουν θέση για το μείζον αυτό κοινωνικό ζήτημα.
Εξάλλου, σχετικό υπόμνημα κατέθεσαν και οι σχολικές καθαρίστριες της Κομοτηνής στο γραφείο του βουλευτή Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος και ενημερώθηκε σχετικώς από την Αθήνα όπου βρισκόταν, διαβεβαιώνοντας πως και ο ίδιος θα ενεργήσει στην κατεύθυνση των πρωτοβουλιών της Φώφης Γεννηματά.