Τη φήμη της καθιέρωσης του Κιθαριστικού Φεστιβάλ Θράκης που διοργανώνει από το 2014 στην Κομοτηνή η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Κομοτηνής, ως του κορυφαίου μουσικού θεσμού της ΑΜ-Θ, επιβεβαίωσε με πανηγυρικό και δυναμικό τρόπο η τέταρτη διοργάνωσή του.

Νατάσα Λιβεριάδου: “Γεροί να είμαστε και θα συνεχίσουμε να δυναμώνουμε κάθε χρόνο το Φεστιβάλ. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίησή του”.

Επί τέσσερις μέρες και φέτος η Κομοτηνή αποτέλεσε την κιθαριστική πρωτεύουσα της χώρας, με ρεσιτάλ, σεμινάρια, διαλέξεις, διαγωνισμούς και εκθέσεις κιθάρας, που προσέλκυσαν εκατοντάδες κιθαριστές και φίλους της κιθάρας από όλη την Ελλάδα.

Η αυλαία της διοργάνωσης έπεσε με μια εντυπωσιακή συναυλία σπουδαστών κιθάρας από δεκατέσσερα Ωδεία και Μουσικά Σχολεία από Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Θάσο, Σέρρες και Καστοριά, με τη συμμετοχή των String Demons και της χορωδίας του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής, υπό τη Διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου κιθαριστικών συνόλων κ. Ευάγγελου Μπουντούνη, στο κατάμεστο από χίλιους και πλέον καθήμενους και ορθίους θεατές αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής.

Δείτε το απολαυστικό βίντεο:

Στη συναυλία συμμετείχαν: Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Ωδείο Κόψα Κομοτηνής, Μουσική Σχολή Θράκες Κομοτηνής, Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, Μουσικό Σχολείο Ξάνθης, Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, Μουσικό Σχολείο Καβάλας, παράρτημα Θάσου του Ωδείου Ανατολικής Μακεδονίας, Ωδείο Νεάπολης Καβάλας, Δημοτικό Ωδείο Δράμας, Μουσικό Σχολείο Δράμας, Ωδείο Απόλλων Καστοριάς, Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Στην ίδια συναυλία το δικό τους ρεσιτάλ, έδωσαν οι Στέλιος Γκόλγκαρης και Μιχάλης Σουρβίνος.

Διεθνή χαρακτήρα στη διοργάνωση, έδωσαν οι συμμετοχές του Σέρβου Καθηγητή του πανεπιστημίου Κολωνίας Ivan Petricievits, και της Βουλγάρας Καθηγήτριας του πανεπιστημίου Φιλιππούπολης Stela Miteva-Donkova.

Το εγκώμιο του ανθρώπου που ουσιαστικά αποτελεί τον σκαπανέα του Φεστιβάλ, την Πρόεδρο δηλαδή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, κ. Νατάσα Λιβεριάδου, έπλεξε με εμφατικό τρόπο και όχι άδικα, ο κ. Μπουντούνης.

Από την πλευρά της η κ. Λιβεριάδου ευχαρίστησε θερμά όλους τους συντελεστές, και κυρίως τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών κ. Στέλιο Γκόλγκαρη και τον οραματιστή του φεστιβάλ, Καλλιτεχνικό Δ/ντή της διοργάνωσης, Κομοτηναίο διακεκριμένο σολίστ-συνθέτη, κ. Δημήτρη Σβυντρίδη.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΟΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ STRING DEMONS