Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης

Στο πλαίσιο προγράμματος που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.
pixiz-29-03-2023-10-25-14

Δενδροφύτευση στην αυλή τους πραγματοποίησαν οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Αμαξάδων, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο Πρόγραμμα “Φυτεύω και υιοθετώ ένα δέντρο, δίνω ανάσα στη Γη”.

Το εν λόγω Πρόγραμμα εντάσσεται στον προγραμματισμό ομότιτλου εκπαιδευτικού δικτύου που αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Το πλάνο δράσης περιλαμβάνει φυτεύσεις δέντρων από τις σχολικές μονάδες κυρίως στις σχολικές αυλές και «υιοθέτηση» των δέντρων από μαθητικές ομάδες.

Η δράση στο Νηπιαγωγείο Μεταξάδων υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του γεωπόνου του Δήμου Ιάσμου, Χρήστου Ζέκου, ο οποίος καθοδήγησε τους δημοτικούς υπαλλήλους που προθυμοποιήθηκαν να συνδράμουν, για τα σημεία και τον τρόπο της φύτευσης, και ενημέρωσε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους για τον τρόπο φροντίδας των νέων δέντρων της αυλής τους.

Συγκεκριμένα, φυτεύθηκαν, κατάλπες, πλάτανοι, δάφνες και σφένδαμοι, που διατέθηκαν δωρεάν από τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η ενέργεια, όχι μόνο ομορφαίνει την αυλή του σχολείου, αλλά κυρίως, ωθεί τους μαθητές να αναπτύξουν μεταξύ άλλων, υπευθυνότητα και περιβαλλοντική συνείδηση από μικρή ηλικία ώστε να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικοι με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ο συντονισμός του Προγράμματος γίνεται από τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ποροΐων, Κιλκίς, και Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου, και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη ομάδα Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου και της Μαρώνειας Ροδόπης.

Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης Φυτεύουν και υιοθετούν δέντρα στο Νηπιαγωγείο Αμαξάδων Ροδόπης

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood