Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Κομοτηνής, είναι μια νεοσύστατη δομή στον Νομό Ροδόπης όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες.

Η λειτουργία του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 με αρκετές δυσκολίες και βασικές ελλείψεις όπως σε κάθε νέα δομή.

Προ ημερών επισκέφθηκαν το σχολείο οι κύριοι Δουλακάκης Νικόλαος, Δασοπόνος και Αρχιτέκτων Τοπίου, Κοσμίδης Κωνσταντίνος, από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, και Δρούγγας Ιωάννης από τη Θηροφυλακή του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής. Με τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών, παρουσία και της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοσμίδου Μαριγούλας, διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος με τη φύτευση δέντρων, θάμνων και αρωματικών φυτών.

1922b397 dentrofitefsi eneegil 3Σκοπός της επίσκεψης, εκτός από την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, ήταν και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωπονίας, το οποίο διδάσκει ο γεωπόνος του σχολείου, Κεφαλάς Δήμος.

4e12f4b6 dentrofitefsi eneegil 4Τα φυτά που διατέθηκαν είναι ευγενική χορηγία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Μακεδονίας-Θράκης και της Θηροφυλακής του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής.

6a3aefa8 dentrofitefsi eneegil 2Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, η διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κομοτηνής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του, εκφράζουν θερμές ευχαριστίες προς τη Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και τη Θηροφυλακή του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, για την ευγενική χορηγία και την έμπρακτη συνεισφορά τους στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου. Επίσης, εκφράζοντας ευχές για “καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος”, τονίζουν ότι η άμεση ανταπόκρισή τους, τους δίνει το έναυσμα για μελλοντικές δράσεις.