Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θράκη ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε χθες με τον Δήμαρχο Μαρωνείας–Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και εκτίμησης, και ο κ. Κουτσούμπας έγινε “φίλος της περιοχής” όπως επεσήμανε ο κ. Χαριτόπουλος, υπογράφοντας τη διακήρυξη του Κύκλου Προσωπικοτήτων για την προστασία και ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου της Μαρώνειας και την ένταξή του στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

Ο κ. Κουτσούμπας κατέγραψε τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του Δήμου Μαρωνείας– Σαπών, όπως το κλείσιμο του προσωρινού οικισμού των Ποντίων, η ένταξη των σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα των “σχολικών γευμάτων”, η ενίσχυση των αγροτών και κτηνοτρόφων, η επαναλειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, η δημιουργία δικτύων άρδευσης και ύδρευσης στο φράγμα Ιασίου, η δρομολόγηση ακτοπλοϊκής γραμμής Μαρώνειας–Σαμοθράκης, και η απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού σφαγείου, και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην προώθηση και επίλυση τους.