Film Office δημιουργείται και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Σε συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Θανάσης Τσώνης.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ FILM OFFICES (1)

Στη συνάντηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου που υλοποιεί το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), για τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Τοπικών Γραφείων Διευκόλυνσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών/Film Offices, στις (δεκατρείς) Περιφέρειες της χώρας και στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, έλαβε μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Θανάσης Τσώνης.

Ο αρμόδιος Υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι “η Ελλάδα είναι ένα φυσικό στούντιο” και ότι στις προτεραιότητες του Υπουργείου είναι η περαιτέρω ενίσχυση του έργου της ανάδειξης της χώρας ως ιδανικού προορισμού για την υλοποίηση οπτικοακουστικών παραγωγών, καθώς και η δυναμική συνεισφορά των Film Offices σε όλη την Ελλάδα.

Film Office δημιουργείται και στην Περιφέρεια ΑΜ-ΘΑναλυτικά το έργο παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΚΟΜΕ, Πάνος Κουάνης, υπογραμμίζοντας την “ΙΔΕΑ” που αυτό εκφράζει μέσω του αγγλικού ακρωνυμίου των δράσεών του “IDEA: Invest Digitize Educate in the Audiovisual sector”, εξηγώντας ότι η βασική του επιδίωξη είναι να μπορεί μια πρωτότυπη ΙΔΕΑ να γεννηθεί στη χώρα μας και να υλοποιηθεί από έναν δημιουργό/παραγωγό. Όπως άλλωστε τόνισε, το ίδιο το ΕΚΟΜΕ είναι μια καινοτόμος και ανταγωνιστική ΙΔΕΑ, αφού “για πρώτη φορά ένας οργανισμός προσπαθεί, χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, να λειτουργήσει ως ένα πρότυπο startup του Δημοσίου, ως ο δημόσιος αναπτυξιακός βραχίονας του οπτικοακουστικού συστήματος”. 

Film Office δημιουργείται και στην Περιφέρεια ΑΜ-ΘΑκόμη ο κ. Κουάνης ανέπτυξε τα βήματα της πορείας μιας Film Friendly Ελλάδας, τονίζοντας ότι το έργο προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων στην οπτικοακουστική παραγωγή που υλοποιεί το ΕΚΟΜΕ έχει πολύ θετική επίδραση στην εθνική οικονομία, χάρη στην εισροή κεφαλαίων, στην ανάπτυξη της εγχώριας επιχειρηματικής δραστηριότητας, στην αύξηση της απασχόλησης με επίδραση στον κινηματογραφικό τουρισμό, και στην ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας (national brand).

Film Office δημιουργείται και στην Περιφέρεια ΑΜ-ΘΑναφερόμενος εξάλλου στα αποτελέσματα του cash rebate από την έναρξη της λειτουργίας του (Απρίλιος 2018-Οκτώβριος 2019), τόνισε ότι έχουν εισρεύσει 59 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στη χώρα από τις δαπάνες παραγωγής των έργων που πραγματοποιούνται, σε σύνολο 62 διεθνών και εγχώριων παραγωγών, ενώ 19 εκατομμύρια ευρώ είναι το συνολικό ποσό επιστροφής μέσω του cash rebate. Συγχρόνως δημιουργούνται περισσότερες από 14.000 θέσεις εργασίας για τους ανθρώπους που απασχολούνται στις παραγωγές, ενώ περισσότερες από εκατό τοποθεσίες της Ελλάδας όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα, επωφελούνται ποικιλοτρόπως.

Δεδομένων λοιπόν των παραπάνω, και της αύξησης της ζήτησης που δημιουργεί και αυξημένες απαιτήσεις για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, το ΕΚΟΜΕ υλοποιεί το έργο των Film Offices, καθιερώνοντας έτσι, μαζί με τα χρηματοδοτικά κίνητρα, το νέο μοντέλο για την υποστήριξη της παραγωγής στη χώρα μας.

Film Office δημιουργείται και στην Περιφέρεια ΑΜ-ΘΤο έργο των Film Offices

“Το έργο προσέλκυσης προϋποθέτει όχι μόνο ανταγωνιστικά κίνητρα χρηματοδότησης, αλλά και υπηρεσίες διευκόλυνσης και εξυπηρέτησης, τοποθεσίες, όπως φυσικά τοπία, εξειδικευμένους επαγγελματίες και σωστές υποδομές”, επεσήμανε ο κ. Κουάνης, περιγράφοντας τη βασική υποδομή για τις παρεχόμενες υπηρεσίες: “Θετική εμπειρία, αποτελεσματικές διαδικασίες, εύκολη πρόσβαση μηχανημάτων και ανθρώπινου δυναμικού, προσβασιμότητα στους χώρους γυρισμάτων, και έγκαιρη ανταπόκριση στα αιτήματα”. Αυτή είναι η βασική δουλειά του Film Office, το οποίο εξυπηρετεί την παραγωγή ταινιών, τηλεοπτικών σειρών, εκπομπών ενημερωτικών, ταξιδιωτικών και ψυχαγωγικών, reality shows, διαφημιστικών, και video clips.

Η χρηματοδότηση του ΕΚΟΜΕ στο δίκτυο (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2019-2021)

Τι παρέχει το ΕΚΟΜΕ για το δίκτυο των Film Offices; Τη χρηματοδότηση στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, στο πληροφοριακό σύστημα που θα διασυνδέει τα Film Offices, στις προδιαγραφές του συστήματος, στον εξοπλισμό, στις βάσεις δεδομένων με τις τοποθεσίες και το μητρώο επαγγελματιών και επιχειρήσεων, στο αλφαβητάρι αδειοδοτήσεων (ένας οδηγός από το Α έως το Ω, ώστε το πλαίσιο αδειοδοτήσεων να είναι καταγεγραμμένο σε εύληπτο οδηγό), καθώς και στον οδηγό χρηματοδοτικών κινήτρων, στην εκπαίδευση και ενημέρωση των στελεχών των Film Offices, στην επικοινωνιακή ταυτότητα, στην προβολή και προώθηση των Film Offices σε στοχευμένες αγορές, και στην τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια υλοποίησης του έργου. Ειδικότερα, το πληροφοριακό σύστημα θα αποτελεί μια ενιαία πύλη πληροφόρησης για την οπτικοακουστική παραγωγή στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας λειτουργίες όπως η πρότυπη αίτηση αδειοδότησης για την παραχώρηση χώρου, η καταγραφή στατιστικών για τα αιτήματα που εξυπηρετούνται, και η διασύνδεση των Film Offices μεταξύ τους και με το ΕΚΟΜΕ.

Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση ο κ. Κουάνης, αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν για το έργο, μεταξύ των οποίων η προγραμματική συμφωνία του ΕΚΟΜΕ με τις Περιφέρειες και τους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση του κάθε Film Office, και η δημιουργία ομάδας συνεργασίας για το συντονισμό με κάθε δομή.

Film Office δημιουργείται και στην Περιφέρεια ΑΜ-ΘΠαρουσιάσεις εκπροσώπων Τεχνικού Συμβούλου στο έργο

Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Diadikasia Business Consulting (DBC) που είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος του έργου, Αριστόδημος Θωμόπουλος, παρουσίασε τους άξονες του έργου, τα όσα έχουν υλοποιηθεί έως τώρα, και τα συγκεκριμένα στάδια που ακολουθούν.

Ειδικότερα, δε, στις επιμέρους παρουσιάσεις από τους Βασίλη Κοντοστάθη, Ναταλία Βλαστάρη και Μιχάλη Λαζαρίδη, έγινε η αποκάλυψη της Επικοινωνιακής Ταυτότητας και του λογοτύπου του Δικτύου, η αποτύπωση του εθνικού πλαισίου οργάνωσης και αδειοδότησης των οπτικοακουστικών παραγωγών όπως καταγράφηκε λεπτομερώς στα πρώτα στάδια του έργου, και παρουσίαση παραδειγμάτων από τη διεθνή εμπειρία και τις βέλτιστες πρακτικές που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα μας στην υλοποίηση του έργου, καθώς και του προτεινόμενου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας τόσο των Film Offices όσο και του Δικτύου.

Συζήτηση- τοποθετήσεις εκπροσώπων Περιφερειών και Δήμων

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με συζήτηση και διευκρινιστικές απαντήσεις στα ερωτήματα των εκπροσώπων των Περιφερειών και των Δήμων. Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι τοποθετήθηκαν περιγράφοντας θέματα που έχουν ήδη κληθεί να διαχειριστούν, καθώς η ανάγκη για λειτουργία των Film Offices έχει ξεκινήσει για αρκετές Περιφέρειες και Δήμους, μέσα από τη συστηματική προσπάθεια που γίνεται να εξυπηρετούνται τα αιτήματα για αδειοδοτήσεις και διευκολύνσεις για οπτικοακουστικές παραγωγές σε διαφορετικές περιοχές ανά την Ελλάδα. Η ανάγκη συνεργασίας Περιφερειών και Δήμων, η προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί σε αγορές του εξωτερικού όταν γίνονται ενέργειες προώθησης, οι συνέργειες των δομών πολιτισμού και τουρισμού εντός των Περιφερειών, καθώς και η ανάγκη ύπαρξης σημείων αναφοράς με τα εμπλεκόμενα υπουργεία στο έργο, αποτέλεσαν μερικά από τα θέματα των σχολιασμών που ολοκληρώθηκαν με την έκφραση της ένθερμης υποστήριξης όλων των Περιφερειών και των Δήμων στην υλοποίηση του έργου.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood