Πρώτη φορά Θρακιώτικη Φέτα διακρίνεται με Χρυσό Βραβείο σε διαγωνισμό τυροκομικών προϊόντων, με αυστηρά κριτήρια την ποιότητα, τη γεύση και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

1080x1080 doukidis logo high 02Συγκεκριμένα, τα Τυροκομικά Δουκίδη συμμετείχαν στη 2η Αξιολόγηση Ελληνικών Τυριών στο πλαίσιο της Dairy Expo, τη μόνη ειδικευμένη έκθεση τυροκομικών προϊόντων σε πανελλαδικό επίπεδο, όπου η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από ειδικούς αξιολογητές του τυριού καθώς και σεφ όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, αξιολόγησαν πληθώρα ελληνικών τυριών.

Η εταιρεία από τη Ροδόπη απέσπασε τέσσερις διακρίσεις:

  • Με Χρυσό Βραβείο τιμήθηκαν, η ναυαρχίδα των προϊόντων της, «Φέτα Π.Ο.Π.», όπως και το «Ημίσκληρο Κίτρινο Τυρί» που παρασκευάζεται αυστηρά από αιγοπρόβειο γάλα.
  • Με Χάλκινα Βραβεία διακρίθηκαν το «Μαλακό Τυρί» από αιγοπρόβειο γάλα και το «Λευκό Τυρί Τελεμές» από αγελαδινό γάλα.

vraveia doukidis 1Όπως δηλώνει ο Υπεύθυνος Παραγωγής-Τυροκόμησης, Γεώργιος Γουγουσάκης, “όλα ξεκινούν από την πρώτη ύλη. Όταν αυτή είναι αγνή και ελληνική, ταυτοχρόνως είναι και υψηλής ποιότητας”.

Δια του Εμπορικού Διευθυντή, δε, Στέφανου Δουκίδη, η εταιρεία ευχαριστεί τους συνεργάτες της παραγωγούς, “οι οποίοι στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια διατήρησης της πανάρχαιας Θρακιώτικης τυροκομικής παράδοσης”.