Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το "1st North Aegean Boat Show" που πραγματοποιήθηκε στον παραθαλάσσιο Οικισμό Φαναρίου του Δήμου Κομοτηνής, με τους επισκέπτες από τη Θράκη, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, να φτάνουν τις 10.000!
436345023_10225145354724048_5829392994141975513_n
Συνδιοργανωτές του τριημέρου (12-14 Απριλίου) ήταν ο Δήμος Κομοτηνής, η Δημοτική Κοινότητα Φαναρίου, και το Eπαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με αρωγούς, τη “North Sailing”, την “Athenian Yachts” και τον “Iστιοπλοϊκό Όμιλο Bορείου Aιγαίου”.
Οι επισκέπτες είχαν τη σπάνια ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ιστιοπλοϊκά και καταμαράν, και να γνωρίσουν τη ναυσιπλοΐα, ενώ περισσότεροι από 2.000 μικροί και μεγάλοι αξιοποίησαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τον βυθό μέσα από το ημι-υποβρύχιο “Nemo”.
Ο Μορφωτικός Όμιλος Κομοτηνής και ο σύλλογος Trelacademy έδωσαν τον δικό τους εορταστικό τόνο.
Το εντυπωσιακό τριήμερο υποστήριξαν οργανωτικά, εθελοντές φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΦΑA/ΔΠΘ, και κάλυψαν υγειονομικά, εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

«Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενθαρρύνει τις συνεργασίες που προάγουν τις δράσεις σε τομείς του θεματικού τουρισμού, εν προκειμένω του θαλάσσιου τουρισμού», τόνισε ο Περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης, και πρόσθεσε: «Θερμά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία της Κοινότητας Φαναρίου και στους ιδιώτες από τον χώρο της ιστιοπλοΐας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, για την πολύ καλή συνεργασία τους και το άρτιο αποτέλεσμα. Με τη διοργάνωση αυτή εγκαινιάστηκε ένα πρόγραμμα δράσεων θαλάσσιου τουρισμού. Η Περιφέρεια θα συνεχίσει να στηρίζει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας».

«Για τον Δήμο Κομοτηνής το Φανάρι αποτελεί όχι μόνο το επίνειο αλλά και το κόσμημά του που όλο και περισσότερο αναγνωρίζουν τουρίστες από την Ελλάδα και τις βαλκανικές χώρες», σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης, και συμπλήρωσε: «Το Φανάρι αποτελεί τον κύριο τουριστικό μας άξονα, την προμετωπίδα του τουρισμού για τον Δήμο Κομοτηνής, και για αυτό δουλεύουμε μεθοδικά εδώ και χρόνια, για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων, για την ενίσχυση των υποδομών – δίνοντας έμφαση σε ζητήματα προσβασιμότητας – αλλά και για την τόνωση του τουριστικού ρεύματος. Το γραφικό και φιλόξενο Φανάρι μπορεί να προσφέρει ποιοτικά καταλύματα, αξιόλογους χώρους εστίασης, και κυρίως, χιλιόμετρα καθαρής θάλασσας και ακτής μαζί με την Αρωγή. Στις παρεμβάσεις μας συγκαταλέγονται: ο Βιολογικός Καθαρισμός, η πλατεία και ο οδοφωτισμός του Φαναρίου, σημειακές παρεμβάσεις και συντηρήσεις, ενίσχυση αθλητικών εγκαταστάσεων, υποδομές προσβασιμότητας στις ακτές, το Φεστιβάλ Φαναρίου, καλοκαιρινές εκδηλώσεις και αθλητικές δράσεις στη παραλιακή ζώνη, ηλεκτρονική διαφήμιση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».
Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης, τόνισε: «Το 1st North Aegean Boat Show ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία. Για τρεις ημέρες το Φανάρι μας αποτέλεσε το κέντρο του ιστιοπλοϊκού τουρισμού. Ως Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης συμμετείχαμε ως διοργανωτές με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και την Τοπική Κοινότητα Φαναρίου. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την άψογη διοργάνωση, αλλά και στις επιχειρήσεις της Ροδόπης που συμμετείχαν ως υποστηρικτές και χορηγοί. Ιδιαίτερη αναφορά στους ανθρώπους της “Athenian Yachts” και της “North Sailing” που πίστεψαν στο Φανάρι, επένδυσαν, και έκαναν πραγματικότητα το εξαιρετικό αυτό γεγονός. Για μας αποτελεί και προσωπική δικαίωση, καθώς πριν από δύο χρόνια τους παρουσιάσαμε τα πλεονεκτήματα επένδυσης στο Φανάρι, το γνώρισαν και το αγκάλιασαν! Συνεχίζουμε δυναμικά για το 2ο!».

«Η διοργάνωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και ανέδειξε την πολύπλευρη δυναμική του τόπου μας, κάνοντας τους πάντες να μετρούν αντίστροφα για το “2nd North Aegean Boat Show», επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου, Πέτρος Καραβέτης

Ο CEO του “North Aegean Sailing Club” και ιδρυτής-εκπαιδευτής του “Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου”, Χριστόφορος Γκριτζελάκης, υπογράμμισε: «Αυτή η εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το yachting και τον τουρισμό στο βόρειο Αιγαίο. Όταν “γεννήθηκε” η ιδέα δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την κοσμοσυρροή και την τεράστια απήχηση του κόσμου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την τέχνη της ιστιοπλοΐας και την κουλτούρα της θάλασσας. Ο θαλάσσιος τουρισμός και το yachting έδωσαν το παρών στο βόρειο Αιγαίο και το Φανάρι δίνει τον παλμό. Συνεχίζουμε και αναπτύσσουμε τις δράσεις μας στο Φανάρι το οποίο θα μετατρέψουμε σε σύγχρονο εκπαιδευτικό κέντρο ιστιοπλοΐας όλων των Βαλκανίων».

Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού Φανάρι Κομοτηνής | Ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης ναυτικού τουρισμού

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood