βΤον οικισμό Φαναρίου επισκέφθηκε η υποψήφια δήμαρχος, επικεφαλής της “Πολη-τικής ανατροπής”, Ελένη Λαφτσή, μαζί με την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου, και συναντήθηκαν με κατοίκους, ξενοδόχους και τουριστικούς πράκτορες.

Όπως σημείωσε κατόπιν η κ. Λαφτσή, κάλεσα την Υφυπουργό και φίλη Ελευθερία Χατζηγεωργίου να επισκεφτεί τον οικισμό Φαναρίου.

Στη συζήτηση που έγινε με φορείς και κατοίκους της περιοχής, η Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να ακούσει για τις μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει η περιοχή, όπως η αξιοποίηση των παραλιών Φαναρίου-Αρωγής, με την επιτάχυνση των εργασιών ανάπλασης της παραλίας Φαναρίου από μέρους της ΕΤΑΔ και η διεκδίκηση παραχώρησης της παραλίας Αρωγής-Μέσης στο Δήμο Κομοτηνής. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του λιμανιού του Φαναρίου ώστε να γίνει πόλος προσέλευσης σκαφών κρουαζιέρας και αναψυχής, με ταυτόχρονη μείωση των τελών ελλιμενισμού. Τέθηκε από τους παρευρισκόμενους το θέμα της αξιοποίησης του κτιρίου του Ναυτικού Ομίλου Φαναρίου, αίτημα το οποίο μας βρίσκει σύμφωνους. Έντονη ήταν η δυσφορία τους για την εγκατάλειψη του οικισμού σε θέματα που αφορούν την καθαριότητα, τον ελλειπή φωτισμό, τον καθαρισμό των χόρτων, ακόμη και κατά τους θερινούς μήνες, ζητήματα που υποβαθμίζουν την εικόνα της περιοχής, που αποτελεί τον πιο αξιόλογο προορισμό του Δήμου Κομοτηνής και ευρύτερα της περιοχής. Ευχαρίστησα την Υφυπουργό για την ετοιμότητα της κυβέρνησης να ξεμπλοκάρει ένα έργο πνοής για την περιοχή, όπως ο βιολογικός καθαρισμός Φαναρίου, που για πολλά χρόνια καρκινοβατούσε και που ήταν διαχρονικά στα σχέδια και στους στόχους διαδοχικών δημοτικών αρχών.

Σημαντικό σημείο αποτέλεσε η συνάντηση με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων. Τέθηκαν στο τραπέζι, πέραν των γενικότερων, σημαντικά ζητήματα, όπως η ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και των ιστορικών μνημείων και η διευκόλυνση της πρόσβασης των επισκεπτών σε αυτά, η δημιουργία χώρων στάθμευσης πλησίον αυτών, η προβολή και ανάδειξη συνολικά της πολυπολιτισμικής περιοχής ώστε να είναι ελκυστικός πόλος για τους απαιτητικούς επισκέπτες, μέσω των εκθέσεων, αλλά και ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας του Δήμου, η οποία είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί, ώστε να γίνονται γνωστά στους τουρίστες. Ήταν πράγματι μια εποικοδομητική συζήτηση, πολλά από αυτά δεσμευτήκαμε ότι θα τα υλοποιήσουμε ως διοίκηση και δεσμευθήκαμε ότι θα έχουμε μια σταθερή και μόνιμη συνεργασία, προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης και της τοπικής οικονομίας”.

Δείτε σχετικά βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η κ. Χατζηγεωργίου:

Εισαγωγική τοποθέτηση

Για θέματα τουρισμού

Για την αξιοποίηση της παραλίας Φαναρίου

Για το αίτημα διέλευσης λεωφορείων από τον κάθετο άξονα Νυμφαίας

Τάκης Χαρίτου για Βιολογικό Καθαρισμό Φαναρίου