Φάμελλος: “Υποκρισία Μητσοτάκη – Η Ελλάδα είχε το 2022 το πιο ακριβό ρεύμα της Ευρώπης”

Φάμελλος: "Υποκρισία Μητσοτάκη - Η Ελλάδα είχε το 2022 το πιο ακριβό ρεύμα της Ευρώπης".
famellos (3)

“Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να μην «πρόλαβε» να δημιουργήσει νέες και καλές δουλειές, όπως υποσχόταν προεκλογικά το 2019, «πρόλαβε» όμως τα δύο διυλιστήρια της χώρας να έχουν υπερκέρδη 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2022, «πρόλαβε» οι ελληνικές τράπεζες να απολαμβάνουν διπλάσιες αποδόσεις κερδών σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, και οι εταιρείες ενέργειας να έχουν περί τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ υπερκέρδη εν μέσω ακραίας κρίσης ακρίβειας”, τόνισε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στο “Ναυτεμπορική TV” και στη δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη, υπογραμμίζοντας πως “είναι υποκρισία ο κ. Μητσοτάκης να υπόσχεται καλύτερους μισθούς την επόμενη τετραετία. Η αξιοπιστία του έχει κριθεί εκ του αποτελέσματος”. 

Τα πραγματικά, κατά τον κ. Φάμελλο, αποτελέσματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι: “Αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης και να τελειώνει ο μισθός στις 15 του μήνα. Η Ελλάδα στην πρώτη θέση με το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη για το 2022 σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat”.

Στον αντίποδα, επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα για να μειωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος. Ένα από αυτά είναι η επαναφορά του Δ, δηλαδή του Δημοσίου, στη ΔΕΗ. Η επαναφορά δηλαδή του αναπτυξιακού και κοινωνικού της ρόλου καθώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έχει μετατρέψει σε μια αμιγώς κερδοσκοπική εταιρεία. Αυτό αποδεικνύουν και στοιχεία που έχει παρουσιάσει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στη Βουλή όπου η ΔΕΗ αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» αισχροκέρδειας αφού το 80% των υπερκερδών στην ηλεκτροπαραγωγή αφορούσαν αυτή. Η ΔΕΗ εφάρμοσε ακόμη ρήτρα αναπροσαρμογής τον Αύγουστο του 2021, πολλούς μήνες πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Άρα, δύο είναι οι βασικές παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Δημόσιος έλεγχος και ορισμός ανώτατου συντελεστή κέρδους, καθώς και μια διοίκηση της ΔΕΗ που δεν θα αισχροκερδεί στην πλάτη των καταναλωτών αλλά αντιθέτως θα κρατάει χαμηλά τις τιμές”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood