Οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας και το περιεχόμενο του πτωχευτικού νόμου συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με βασική προσκεκλημένη την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων κοινωνικών φορέων, επιμελητηρίων και επαγγελματικών κλάδων, οι οποίοι έθεσαν καίρια θέματα για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα προς την κ. Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μετά τις τοποθετήσεις των συνομιλητών της υπογράμμισε την ανάγκη αναστολής της εφαρμογής του Πτωχευτικού Κώδικα, χαρακτήρισε ρεαλιστικό το αίτημα που ακούστηκε κατά την τηλεδιάσκεψη για «κούρεμα» των υποχρεώσεων επιχειρήσεων και επαγγελματιών λόγω των ειδικών συνθηκών που προκάλεσε στην οικονομία η πανδημία, έκανε λόγο για «απαράδεκτη πρόταση Πισσαρίδη» σχετικά με τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, και δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει αιτήματα μικρομεσαίων, όπως η εξεύρεση λύσης για την εξαίρεση κάποιων ΚΑΔ από τα μέτρα ανακούφισης.

Η κ. Γεννηματά ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τα 37 δισ. ευρώ που μπορούν να διατεθούν για την ενίσχυση της οικονομίας. «Το μέλλον δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε ερείπια», ανέφερε συγκεκριμένα η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα ανακούφισης για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όπως – μεταξύ άλλων – αύξηση στα 4 δισ. ευρώ της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και επιστροφή του 50%, βιώσιμο σχέδιο ρυθμίσεων για την αποπληρωμή οφειλών και «πάγωμα» πλειστηριασμών για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση της πανδημίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας. Από τη Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Α. συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Νίκος Κογιουμτσής, ο Οικονομικός Επόπτης Παναγιώτης Παντελής, το μέλος της Δ.Ε. και Πρόεδρος της ΟΕΦΕ Γιάννης Βαφειαδάκης και το μέλος του Δ.Σ. Κωνσταντίνος Ρεκλείτης.

633245ac eea gennimata photo e1605609181357