Έβρος: Οι μετανάστες μετατοπίζονται σε σημεία κατά μήκους του φράχτη-Προβλέπεται ακόμη μια δύσκολη νύχτα

Δήμαρχος Ορεστιάδας: "Υπήρξε ρίψη δακρυγόνων από την πλευρά της Τουρκίας. Θεωρώ ότι θα συνεχιστεί όλο το βράδυ η κατάσταση αυτή".
ΦΩΤΟ: ΑΠΕ/ΜΠΕ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ

Στον ανταποκριτή του CNN Greece στον Έβρο Κώστα Πλιάκο μίλησε μερικά μέτρα από το τελωνείο Καστανέων ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος επιβεβαίωσε τη ρίψη χημικών από drones από την τουρκική πλευρά, και επεσήμανε οτι η κατάσταση έχει μεταβληθεί από το μεσημέρι της Κυριακής με τη μετατόπιση των μεταναστών από το σημείο του συνοριακού σταθμού, σε διάφορα σημεία κατά μήκος του φράχτη.

“Διάσπαρτες ομάδες προσπαθούσαν να βρουν μια διέξοδο ή να καταστρέψουν σημεία του φράχτη ώστε να εισέλθουν παράνομα μέσα στη χώρα”, σημείωσε ο κ. Μαυρίδης, και συμπλήρωσε: “Έχουν αναπτυχθεί εκεί όλες οι δυνάμεις της ελληνικής αστυνομίας και του ελληνικού στρατού. Προσπάθησαν αρκετές φορές να κόψουν τον φράχτη σε αρκετά σημεία, και όσο περνάει η ώρα συνεχίζονται αυτές οι προσπάθειες. Υπάρχει ανταλλαγή δακρυγόνων – προκλήθηκαν οι ελληνικές δυνάμεις από την πλευρά της Τουρκίας. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι αυτοί υποστηρίζονται από κάποιες δυνάμεις που σίγουρα δεν είναι μεταναστευτικές και προσφυγικές, αλλά θεωρώ ότι είναι από την τουρκική αστυνομία ή τον στρατό. Οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας αντιστέκονται. Αν τυχόν, όπως διαπιστώθηκε τις προηγούμενες ώρες, πέρασαν κάποιοι, συλλαμβάνονται αμέσως και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία”.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο του CNN Greece για τη ρίψη χημικών από drones, ο δήμαρχος Ορεστιάδας απάντησε: “Είναι εξακριβωμένη η πληροφορία αυτή, και επειδή ήμουν μέσα όλες αυτές τις ώρες, διαπιστώθηκε ότι όντως υπήρχε ρίψη αυτών των δακρυγόνων από την πλευρά της Τουρκίας. Θεωρώ ότι θα συνεχιστεί όλο το βράδυ η κατάσταση αυτή, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή και θεωρούμε ότι θα αντιμετωπιστούν όπως και τις προηγούμενες ημέρες επιτυχώς”.

πηγή: evros24.gr

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood