Έβρος | Νέοι συνοριοφύλακες συνήψαν εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης για να τοποθετηθούν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα Συμβίωσης ακόμα και μεταξύ…ανδρών ή με ηλικιωμένα άτομα.
Webp.net-resizeimage-2020-07-25T222125.909-1
  • Πάνω από 100 είναι οι νέοι Συνοριοφύλακες που έχουν υπογράψει εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης για να λάβουν επιπλέον μοριοδότηση.
  • Κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχουν Σύμφωνα Συμβίωσης ακόμα και μεταξύ…ανδρών ή με ηλικιωμένα άτομα.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις εν όψει της επικείμενης τοποθέτησης των 250 νέων Συνοριοφυλάκων στις Διευθύνσεις Αστυνομίας (Δ.Α.) Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, όπως αποκάλυψε το evros-news.gr.

Περισσότερα από εκατό εικονικά Σύμφωνα Συμβίωσης έχουν συναφθεί από νέους συνοριοφύλακες εκ των 250 που έχουν προσληφθεί για τον Έβρο, προκειμένου να εξασφαλίσουν 5 επιπλέον μόρια ώστε να τοποθετηθούν στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και όχι στη Δ.Α. Ορεστιάδας, καθώς επιθυμούν να μείνουν στην πρωτεύουσα του Έβρου και να υπηρετούν στα τρία Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης που ανήκουν σε αυτήν, δηλαδή σε Φέρες, Τυχερό και Σουφλί, όπου προβλέπεται να τοποθετηθούν συνολικά 115 νέοι Συνοριοφύλακες – οι πληροφορίες αναφέρουν οτι τα Σύμφωνα Συμβίωσης που έχουν υπογραφεί ξεπερνούν αυτόν τον αριθμό!

Σύμφωνα με όσα ισχύουν, ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, η γραπτή Δήλωση Επιθυμίας Τοποθέτησης των 250 νέων Συνοροφυλάκων στις Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας και στα συνολικά επτά Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του νομού, συν στο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Φυλακίου Ορεστιάδας. Στο ίδιο έντυπο δηλώνουν την οικογενειακή τους κατάσταση, δηλαδή αν είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά ή αν έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συμβίωσης. Σε αυτές τις περιπτώσεις πριμοδοτούνται με 5 επιπλέον μόρια και μπορούν έτσι να βελτιώσουν τη σειρά κατάταξης και προτεραιότητας για τις 115 θέσεις στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης (οι υπόλοιπες 135 προβλέπονται για τη Δ.Α. Ορεστιάδας).

Τα κριτήρια για την επιλογή τοποθέτησης είναι οι επιδόσεις τους σε γραπτές εξετάσεις που υποβλήθηκαν, αλλά και η βαθμολόγησή τους σε διάφορα πρακτικά τεστ και δοκιμασίες κατά τη διάρκεια της βασικής τους εκπαίδευσης στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου. Παρ΄όλα αυτά όμως, όσοι πέτυχαν πολύ καλή θέση με βάση τα προαναφερόμενα, δεν είναι σίγουροι ότι θα τοποθετηθούν στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, στην οποία δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι θέλει να βρεθεί η μεγαλύτερη, αν όχι η συντριπτική πλειονότητα των νέων 250 Συνοριοφυλάκων.

Εκτός λοιπόν από την…πολιορκία των βουλευτικών, αστυνομικών και άλλων γραφείων από κάποιους και τους γονείς τους, σχεδόν οι μισοί, προκειμένου να τοποθετηθούν στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης και να μένουν στην πόλη, υπέγραψαν τους τελευταίους μήνες Σύμφωνα Συμβίωσης.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν όχι όλα, τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειονότητα, είναι…εικονικά – τα υπέγραψαν και προέκυψαν μετά την πρόσληψή τους…

Κάποιοι μάλιστα επιμένουν ότι σε αυτά τα Σύμφωνα Συμβίωσης, υπάρχουν…τραγελαφικές καταστάσεις. Διότι δεν είναι μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών και με άτομα που μένουν στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, αλλά κάποιοι νεαροί Συνοριοφύλακες εμφανίζονται να έχουν συνάψει Σύμφωνα Συμβίωσης ακόμα και με ηλικιωμένες άνω των 60 ετών, ενώ υπάρχουν και Σύμφωνα Συμβίωσης και μεταξύ ανδρών.  

Όλα αυτά αποτελούν κύριο θέμα συζήτησης μεταξύ των νέων Συνοριοφυλάκων και των οικογενειών τους, με αποτέλεσμα όλη αυτή η κουβέντα και οι πληροφορίες να έχουν δημιουργήσει ένα πολύ άσχημο κλίμα. Γιατί όσοι είχαν πολύ καλές επιδόσεις στα γραπτά μαθήματα ή στις διάφορες δοκιμασίες και τεστ, ανησυχούν έντονα ότι μπορεί να παρακαμφθούν με την…εφεύρεση των εικονικών Συμφώνων Συμβίωσης, και ενώ το δικαιούνται, να μην τοποθετηθούν στη Δ.Α. Αλεξανδρούπολης.

  • «Πόντιος Πιλάτος» ο Συριτούδης | Πρέπει να παρέμβουν Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. ή Θεοδωριάκος, Οικονόμου 

Το ζήτημα και το πρόβλημα είναι σοβαρό, πέρα από κάποιες…τραγελαφικές διαστάσεις, και αποτελεί ζήτημα αξιοκρατίας, αξιοπιστίας και ίσης αντιμετώπισης. Μαθαίνουμε μάλιστα ότι ενημερώθηκε ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Εβρίτης Αντιστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης, και όπως κάνει συχνά, δήλωσε…Πόντιος Πιλάτος νίπτοντας τας χείρας του. Για το συγκεκριμένο ζήτημα πληροφορούμαστε επίσης ότι είναι ενήμερη από τους βουλευτές Έβρου στους οποίους διαμαρτυρήθηκαν αρκετοί νέοι Συνοριοφύλακες και γονείς τους, τόσο η φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός Κωνσταντίνος Σκούμας δηλαδή, όσο και η πολιτική ηγεσία, δηλαδή ο Γενικός Γραμματέας Μιχαήλ Καραμαλάκης που ήταν μέχρι πρόσφατα Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, επίσης πρώην Αρχηγός.

  • Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. ήρθε στον Έβρο και ερευνά

Στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας μετέβησαν στον Έβρο και ξεκίνησαν έρευνες. Η άμεση αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ο οποίος διέταξε διοικητική έρευνα είχε και συνέχεια. Μάλιστα τη συγκεκριμένη έρευνα δεν ανέλαβε κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματικός του Έβρου ή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως συνηθίζεται, αλλά η ίδια η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα που προέκυψε, αλλά επίσης σημαίνει πως υπάρχει “άδειασμα” του Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜ-Θ Πασχάλη Συριτούδη, ο οποίος και ως Εβρίτης είχε γίνει δέκτης καταγγελιών και φαίνεται πως είτε δεν είχε ενημερώσει τη φυσική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασία του Πολίτη, είτε δεν παρενέβη να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο. Οι αξιωματικοί του Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας θα κάνουν φύλλο και φτερό όλα τα Σύμφωνα Συμβίωσης που συνήψαν οι δεκάδες νέοι Συνοριοφύλακες και θα τους πάρουν καταθέσεις ή θα συγκεντρώσουν τα απαραίτητα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr ήδη επισκέφθηκαν τη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου όπου έγινε το βασικό στάδιο εκπαίδευσης των 250 νέων Συνοριοφυλάκων, κατά τη διάρκεια της οποίας έως τις 20 Δεκεμβρίου 2022, οι πληροφορίες θέλουν να έχουν υπογραφεί 35 από τα εικονικά αυτά Σύμφωνα Συμβίωσης, όλα μεταξύ Συνοριοφυλάκων, δηλαδή συμμετείχαν συνολικά 70 από τους 250 μόνο στο διάστημα αυτό και με τον συγκεκριμένο τρόπο. Τα υπόλοιπα υπογράφηκαν μετά την έξοδό τους από την Σχολή και στο διάστημα που μέχρι τώρα έκαναν την πρακτική τους εξάσκηση και έως την περασμένη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων τοποθέτησής τους.

  • Θεοδωρικάκος: Η έρευνα θα έχει πειθαρχικό και ενδεχομένως και ποινικό χαρακτήρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάης Θεοδωρικάκος, που είναι αλήθεια ότι έδειξε άμεσα αντανακλαστικά στη συγκεκριμένη περίπτωση, ήταν ξεκάθαρος καθώς επεσήμανε ότι εκτός της ακύρωσης αυτών των Συμφώνων Συμβίωσης, η έρευνα που διέταξε θα έχει πειθαρχικό αλλά και ποινικό χαρακτήρα. Όπως σημείωσε, «μόλις έγινε γνωστό στο υπουργείο μας, υπήρξε άμεση παρέμβαση. Είναι απαράδεκτο να ξεκινούν κάποιοι τη θητεία τους στην Ελληνική Αστυνομία με προκλητικές ενέργειες. Η πατρίδα έχει τιμήσει αυτά τα παιδιά και τους δίνει τη δυνατότητα να εργαστούν κοντά στο σπίτι τους γιατί σχεδόν το σύνολο των συνοριοφυλάκων είναι από την περιοχή του Έβρου. Πρέπει και εκείνοι να τιμήσουν το εθνόσημο που θα φοράνε και να το έχουν στην καρδιά και στο μυαλό τους και να σταματήσουν οποιαδήποτε τέτοια παραβατική ενέργεια. Διατάξαμε έρευνα και η έρευνα σίγουρα θα έχει πειθαρχικό χαρακτήρα ενδεχομένως να έχει και ποινικό χαρακτήρα. Γνωρίζω οτι και η Δικαιοσύνη κινείται αντίστοιχα. Καλό θα είναι να βάλουν ένα τέλος σε τέτοιου είδους παρανομίες. Όσοι σκέφτηκαν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξαπατήσουν το κράτος, την Πολιτεία, στην πραγματικότητα εξαπατούν τον ίδιο τους εαυτό”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood