Όχι μόνο παραμένει τεταμένο το κλίμα στις Καστανιές του Έβρου μετά από δεκαπέντε μέρες, αλλά και έχει λάβει και επικίνδυνα χαρακτηριστικά, με τους φρουρούς των συνόρων – συνοριοφυλακή, αστυνομία, στρατό, να διαχειρίζονται υποδειγματικά την κατάσταση, επιδεικνύοντας τις απαιτούμενες αντοχές και υποδειγματική επιχειρησιακή επάρκεια και ψυχραιμία, απέναντι στις εριστικές ενέργειες των Τούρκων οι οποίοι επιδίδονται στην τακτική των προκλήσεων συνεχώς και παντί τρόπω.  

Το μήνυμα αυτό, επικαλούμενος και τη Θεία προστασία των ανδρών και των γυναικών των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας, στέλνει με την καλημέρα του, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριακών Φρουρών Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς:

“Πλέον βλέπουμε ξεκάθαρα ότι το μεταναστευτικό ζήτημα έχει γίνει στρατιωτικό. Συνεχόμενες προκλήσεις των τουρκικών δυνάμεων, με ύβρεις, χειρονομίες, επιδείξεις εντυπωσιασμού. Συνάδελφοί μου, μεγάλη ψυχραιμία σας συνιστώ. Μη δίνουμε σημασία στις προκλήσεις τους. Καλή δύναμη σε όλες και όλους μας, η Παναγία μαζί μας. Καλημέρα!”