Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ο δράστης, όπως αναφέρει το news247.gr, είναι ένας 64χρονος άνδρας από τον νομό Έβρου, ο οποίος φέρεται να απέστειλε, μέσω του facebook, πορνογραφικό υλικό που περιελάμβανε βίντεο με τα γεννητικά του όργανα και στη συνέχεια προέβη σε ασελγείς προτάσεις σε βάρος 15χρονου μαθητή από την Αθήνα.

Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αφού δέχτηκε καταγγελία από την οικογένεια του 15χρονου, προχώρησε στη διερεύνηση της υπόθεσης και έφτασε στα ίχνη του 64χρονου από τον Έβρο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και ακολούθησε εμπεριστατωμένη ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Κατά την έρευνα, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση στο σπίτι του 64χρονου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του την Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου, βρέθηκε και κατασχέθηκε φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταυτοποιήθηκε η δράση του.

Το κατασχεθέν ψηφιακό πειστήριο απεστάλη στο αρμόδιο Τμήμα της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω Twitter : @CyberAlertGR
  • Μέσω της Διαδικτυακής Πύλης (Portal) της Ελληνικής Αστυνομίας: https://goo.gl/UWkku9
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα κινητά τηλέφωνα (smart phones): CYBERKID

Σχετική ενημέρωση μπορούν να λαμβάνουν από το δικτυακό τόπο: http://cyberalert.gr/feelsafe/