Το “Σισμανόγλειο” Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, μέσω του διασυνοριακού προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία με τίτλο Medicinet II, και συμμετέχοντας στον διαγωνισμό Interreg Project Slam 2019, με το project MediciNet II, επιλέχθηκε ανάμεσα σε σαράντα projects από όλη την Ευρώπη, στους οκτώ φιναλίστ του ευρωπαϊκού διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως ότι μέσω του συγκεκριμένου Προγράμματος το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ανακαίνισε ριζικά τις χειρουργικές αίθουσές του, και επίσης έγιναν διάφορες συμβουλευτικές δράσεις αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών στα χωριά της παραμεθόριας ζώνης Ελλάδας-Βουλγαρίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι το οποίο αντίστοιχα προμηθεύτηκε μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ο τελικός του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία των Βρυξελλών τη δεύτερη εβδομάδα του ερχόμενου Οκτωβρίου, στο πλαίσια των εκδηλώσεων EU Regions Week.

Το έργο MediciNet II, έπειτα από σχετική πρόταση της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”, προετοίμασε και κατέθεσε υποψηφιότητα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Interreg Project Slam 2019, στον οποίο συμμετέχουν projects από όλη την Ευρώπη τα οποία υλοποιούνται στα πλαίσια Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας (INTERREG). To Γ.Ν. Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο του Kardzhali, προετοίμασε το παρακάτω βίντεο, στα πλαίσια της υποψηφιότητας.

Κριτική Επιτροπή η οποία αποτελούνταν από ειδικoύς στην Επικοινωνία και την Κεφαλαιοποίηση έργων Interreg, αξιολόγησε παραπάνω από σαράντα projects, και
επέλεξε τα οκτώ καλύτερα.

Δείτε εδώ τους οκτώ φιναλίστ:

Για την πολύ σημαντική αυτή επιτυχία του Νοσοκομείου Κομοτηνής, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Δρ. Γεώργιος Φιλιππίδης ευχαριστεί για άλλη μια φορά, θερμά, τον υπάλληλο του Τμήματος Πληροφορικής Παναγιώτη Μιχαηλίδη για “την καθοριστική συμβολή του από την προκήρυξη του προγράμματος μέχρι και σήμερα”, καθώς και τον Διευθυντή Διοικητικών-Οικονομικών Υπηρεσιών Ευάγγελο Πολιτειάδη, την προϊσταμένη του Τμήματος Προμηθειών Κωνσταντίνα Κοκκινάκη, και τις υπαλλήλους του Τμήματος Κουρνιώτη Αικατερίνη, Μερέτη Ευαγγελία, Μαντάκη Δήμητρα και Φαλάμη Χριστιάνα, για “την άψογη διεκπεραίωση όλων των διαγωνιστικών διαδικασιών που απαιτούνταν για την επιτυχή υλοποίηση του έργου, σύμφωνα με την Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία”.