Ευρωκοινοβούλιο: Καθαιρέθηκε η Εύα Καϊλή με 625 ψήφους υπέρ, 1 κατά, και 2 αποχές

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα Τρίτη 13-12-2022 να τερματίσει τη θητεία της Εύας Καϊλή στο Προεδρείο του Ε.Κ.
ec793549180741f1874b8f2f37845cff

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα Τρίτη 13-12-2022 να τερματίσει τη θητεία της Εύας Καϊλή στο Προεδρείο του Ε.Κ.

Η απόφαση ότι η Εύα Καϊλή δεν θα είναι πλέον Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, εγκρίθηκε με 625 ψήφους υπέρ, 1 κατά, και 2 αποχές. Για τον τερματισμό της θητείας της χρειαζόταν διπλή πλειοψηφία: α) δύο τρίτα των ψηφισάντων, και β) πλειοψηφία επί του αριθμού των μελών του Κοινοβουλίου.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σύμφωνα με το άρθρο 21 του εσωτερικού κανονισμού του Κοινοβουλίου σε συνέχεια των εν εξελίξει ερευνών στο Βέλγιο, στις οποίες εμπλέκονται μέλη και προσωπικό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η διαδικασία ενεργοποιήθηκε με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων (δηλαδή της Προέδρου του Ε.Κ. και των ηγετών των πολιτικών ομάδων), η οποία ενέκρινε ομόφωνα την πρωτοβουλία.

Η Διάσκεψη των Προέδρων ενέκρινε επίσης την ακόλουθη δήλωση.

Η ολομέλεια του Ε.Κ. θα διεξαγάγει σήμερα συζήτηση περίπου στις 17:30 ώρα Ελλάδας σχετικά με τις υποψίες για διαφθορά από το Κατάρ και την ευρύτερη ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, και αναμένεται να εγκρίνει ψήφισμα για το θέμα την Πέμπτη το μεσημέρι.

Κατά την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας χθες, η πρόεδρος Roberta Metsola μίλησε σχετικά με την κατάσταση. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood