Ένας Εβρίτης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Evros-news.gr, μεταξύ των 59 συλληφθέντων από συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ τις τελευταίες ώρες, που αφορά στην εξάρθρωση δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες επιδίδονταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο χρυσού, το οποίο διοχέτευαν κυρίως στην Τουρκία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του διαφημίσεις ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, ο οποίος είχε συλληφθεί και κατά το παρελθόν για τον ίδιο λόγο.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ήδη έχουν κατασχέσει μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού, καθώς και όπλα, μεγάλα χρηματικά ποσά και πλήθος χρυσαφικών.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου με τη συνδρομή υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της ΕΚΑΜ, διότι κάποια από τα μέλη της συγκεκριμένης παρέας θεωρούνται πολύ επικίνδυνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαρουσίου έφθασαν στα ίχνη των λαθρεμπόρων κατά την έρευνα που διεξήγαγαν για τη συμμορία των κλεπταποδόχων Ρομά η οποία είχε εξαρθρωθεί πριν από δύο χρόνια. Όπως φάνηκε, οι Ρομά είχαν αναπτύξει… «χρυσή» συνεργασία με κάποια από τα μέλη των οργανώσεων λαθρεμπορίας και έτσι τέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Κομβικό ρόλο στη διοχέτευση του χρυσού στο εξωτερικό φέρεται να έπαιζε ένας Σύρος καθώς και ένας Τουρκοαρμένιος. Περισσότερα δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ούτε φυσικά για τον Εβρίτη ο οποίος φέρεται να συνεργάζονταν με το συγκεκριμένο κύκλωμα προώθησης μεγάλων ποσοτήτων χρυσού στην γειτονική Τουρκία.

Πηγή: Evros-news.gr