Με κεντρικό μήνυμα “Στους δύσκολους καιρούς, ισχυρή εκπροσώπηση”, ξεκίνησε επισήμως την προεκλογική του καμπάνια ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παρεχώρησε, χαρακτήρισε τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου “πολύ κρίσιμες, που θα καθορίσουν τον προσανατολισμό της Ροδόπης και ολόκληρης της χώρας, θα προσδιορίσουν το μέλλον και των επόμενων γενιών, και θα δείξουν πόσο αποφασισμένοι είναι οι Έλληνες να εμπιστευθούν μία κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι η εγγύηση για την αλλαγή”.

Αναφερόμενος στα τέσσερα τελευταία χρόνια για τη Ροδόπη, επεσήμανε πως η περιοχή “είχε μια σειρά θλιβερών «διακρίσεων», με αποτέλεσμα να μετατραπεί στον πλέον περιφρονημένο νομό της φτωχότερης Περιφέρειας της χώρας μας”, και συμπλήρωσε:

  • 1.600 νέοι εγκατέλειψαν τη Ροδόπη.
  • η ανεργία εκτινάχθηκε από το 8% στο 28%.
  • το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης υποβαθμίστηκε με τη συνεχή υποχρηματοδότηση και την αποδυνάμωση των τμημάτων, αλλά και με την ίδρυση τέταρτης Νομικής στην Πάτρα.
  • η υπερφορολόγηση εξόρισε τις βιομηχανίες και έκλεισε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
  • οι αγρότες μας φτωχοποιήθηκαν.
  • έκλεισαν υπηρεσίες στην περιφέρεια της Ροδόπης με αποτέλεσμα την ερήμωση των χωριών μας.
  • πάγωσαν όλα τα δημόσια έργα και καθηλώθηκε ο τουρισμός”.

Παράλληλα πρόσθεσε “ότι ο ΕΝΦΙΑ, οι αυξημένοι φόροι, το Κτηματολόγιο, λειτουργούν ως εισπρακτικός μηχανισμός και αναγκάζουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να ξαναγοράζουν την περιουσία των γονιών τους”.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης μίλησε ακόμη για αδικία που σημειώθηκε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση με τα παιχνίδια του εκλογικού νόμου”, η οποία όπως είπε “άφησε κοινοβουλευτικά ορφανή τη Ροδόπη με απίστευτες συνέπειες στην οικονομική της ανάπτυξη, τη δημογραφική της ενίσχυση, την εθνική της ασφάλεια, και εντέλει, τη ζωή όλων”, και υποστήριξε ότι “η κοινοβουλευτική ορφάνια της περιόδου 2015-2019 και η κυβερνητική περιφρόνηση κόστισαν ακριβά στον νομό μας”.

Παρομοιάζοντας, δε, την ψήφο, με “σφαίρα που όταν εκτοξευθεί δεν επιστρέφει, γι’ αυτό θα πρέπει να βρει το σωστό στόχο”, κάλεσε τους πολίτες “να προσέλθουν στην κάλπη ώστε η παραλία να μην κερδίσει την πολιτική σε μια τόσο σημαντική και κρίσιμη εκλογική μάχη για τη Ροδόπη και την Ελλάδα”.

Ιδιαιτέρως ο κ. Στυλιανίδης, τόνισε: “Στις εκλογές αυτές δεν διαλέγουμε κολλητούς. Δεν βολεύουμε φερτούς. Δεν ικανοποιούμε ματαιοδοξίες κανενός. Δεν παρασυρόμαστε από αγανακτισμένους. Δεν τιμωρούμε τους άξιους επειδή δεν ικανοποιήθηκε κάποτε το προσωπικό μας ρουσφέτι, γιατί έτσι αδικούμε τον εαυτό μας και υπονομεύουμε την Πατρίδα μας. Στους δύσκολους καιρούς επιλέγουμε μπαρουτοκαπνισμένους πολιτικούς. Ψηφίζουμε έμπειρους διεκδικητές που απέδειξαν με αποτελέσματα το ενδιαφέρον τους για τη Ροδόπη και την Ελλάδα. Στηρίζουμε τους άξιους που μπορούν και θέλουν. Γιατί στους δύσκολους καιρούς το δίλημμα είναι: Ορφανή Ροδόπη ή ισχυρή εκπροσώπηση;”.