Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Φόρουμ των Δελφών: “Όλα είναι θέμα Παιδείας”

"Η απελευθέρωση της ανώτατης εκπαίδευσης θα καταστήσει την Ελλάδα διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο".
IMG-8778e0511d25d666d470554fff3b9435-V

Με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων και ξεχωριστών ομιλητών από όλο τον κόσμο, ολοκληρώνεται και φέτος το Forum των Δελφών, με πολύ χρήσιμα συμπεράσματα σε διαφορετικά πεδία εφαρμοσμένων πολιτικών. Κύριες θεματικές ενότητες, αποτελούν, τα γεωπολιτικά ζητήματα, η κλιματική αλλαγή, η ενεργειακή ασφάλεια, το περιβάλλον, η τεχνητή νοημοσύνη, η εκπαίδευση. 

Στον σημαντικό διάλογο για την εκπαίδευση, συμμετείχαν και δύο Ροδοπίτες· ο Βουλευτής Ροδόπης, πρώην Υπουργός Παιδείας και Καθηγητής Νομικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ευριπίδης Στυλιανίδης, και ο διακεκριμένος Καθηγητής της ΑΣΟΕΕ, Γιώργος Δουκίδης. Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν, ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Καθηγητής, Θάνος Δημόπουλος, ο επικεφαλής του ερευνητικού κέντρου “Δημόκριτος”, Γιώργος Νούνεσης, και ο επικεφαλής του “College Year in Athens”, Αλέξης Φυλακτόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος του MEGA, Στέλλα Στυλιανού.

Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Φόρουμ των Δελφών: "Όλα είναι θέμα Παιδείας"

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αναφέρθηκε στη “σημασία που έχει για την Ελλάδα η απελευθέρωση της ανώτατης εκπαίδευσης”, τεκμηριώνοντας παράλληλα τη “συνταγματικότητα του πρόσφατου νόμου” και καταθέτοντας στοιχεία για τη “διεθνή εκπαιδευτική αγορά στην οποία πρέπει η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει”. Τόνισε ότι “πρέπει να εξελιχθούμε σε διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο προσελκύοντας όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους επιστήμονες”, και αναφέρθηκε στην “ανάγκη συνέργιας των μη κρατικών πανεπιστημίων με τα δημόσια, και αυτών από κοινού, με την αγορά”.

Ειδική αναφορά έκανε στον ρόλο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ως Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου, και ολοκλήρωσε με αναφορά στο όραμα του Ιωάννη Καποδίστρια να καταστήσει την Ελλάδα ένα ανοιχτό διεθνές πανεπιστήμιο, τονίζοντας ότι “όλα είναι θέμα παιδείας”.

Ευριπίδης Στυλιανίδης στο Φόρουμ των Δελφών: "Όλα είναι θέμα Παιδείας"

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood