Ενοχλημένα από την αλαζονεία που συνεχίζει να επιδεικνύει ο τέως βουλευτής Ροδόπης και πρώην Υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, εμφανίζονται αρκετά στελέχη της ΝΟΔΕ Ροδόπης ΝΔ, καθώς και παραδοσιακοί ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Μετά από το πρόσφατο ατόπημα του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχρισε τον κ. Στυλιανίδη…«επικεφαλής» του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου στη Ροδόπη (σε εκλογές που θα διεξαχθούν με σταυρό και όχι με λίστα), η εύλογη αντίδραση του τελευταίου θα ήταν, αν όχι να αναγνωρίσει το ατυχές της επίμαχης δήλωσης, τουλάχιστον να σιωπήσει. Ωστόσο, πιθανόν να σκέφτηκε ότι η καλύτερη άμυνα…είναι η επίθεση. Έτσι προέβη στην αμίμητη δήλωση «Δε νομίζω ότι χρειάζεται να χρισθώ εκπρόσωπος της πατρίδας μου από κανέναν» (εφημερίδα «Χρόνος», 21/2/2019), επικαλούμενος ουσιαστικά τη μακρά «προϋπηρεσία» του στον βουλευτικό θώκο και σε κυβερνητικές θέσεις.

Βέβαια, με βάση το συγκεκριμένο σκεπτικό, δέον θα ήταν να μην υπάρξουν άλλοι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ή και γιατί όχι, να μη διεξαχθούν καν εκλογές στον νομό Ροδόπης, αλλά να αποδοθεί κατευθείαν η βουλευτική έδρα στον κ. Στυλιανίδη. Χάριν…προϋπηρεσίας!

stilianidis ego eimi antigrafo 2
Φωτό αρχείου.

Πάντως, επιμελώς ο πρώην βουλευτής απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία του ζητήματος που ανέκυψε μετά από το ατόπημα του κ. Καραμανλή, που ήταν όχι τόσο το γεγονός ότι τον έχρισε υποψήφιο προτού αποφανθούν τα αρμόδια όργανα της ΝΔ, αλλά το ότι τον όρισε και επικεφαλής σε εκλογές όπου δεν υφίσταται τέτοια θέση.

Τέλος, ενδιαφέρον θα είχε αν ο κ. Στυλιανίδης προέβαινε στη συγκεκριμένη δήλωση μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν η προειδοποίηση του κ. Μητσοτάκη πως θα διαγράφει τα στελέχη που προκαταλαμβάνουν αποφάσεις του, ήταν πιο «φρέσκια» και πιο ισχυρή. Όπως θυμόμαστε όμως, εκείνη την εποχή ο τέως βουλευτής Ροδόπης πραγματοποιούσε «καμουφλαρισμένες» προεκλογικές περιοδείες που τις ονόμαζε… «κύκλους ενημερωτικών ομιλιών για τους πολίτες της Ροδόπης».