Συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην αγροτική περιοχή των Μαρασίων Έβρου, έξι μέλη σπείρας που μετέφεραν, με σκοπό να εξάγουν από τη χώρα μας, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, ηλικίας 19, 20, 21, 28, 31 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών, κατά περίπτωση.

2 35Οι συλλήψεις επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας στην οποία συνέδραμε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, και η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.

1 2019 03 06t153206 126Στο πλαίσιο της επιχείρησης οι αστυνομικοί εντόπισαν τους έξι δράστες στην αγροτική περιοχή των Μαρασίων, κατά τη διάρκεια της μεταξύ τους συναλλαγής – παράδοσης 108 περίπου κιλών ακατέργαστης κάνναβης, όπου και τους συνέλαβαν.

Συγκεκριμένα, οι τρεις από αυτούς, ηλικίας 31, 31 και 28 ετών, επιβαίνοντες σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, μετέβησαν στο σημείο, όπου ο ένας 31χρονος παρέδωσε τέσσερα δέματα στους υπόλοιπους τρεις δράστες, ηλικίας 19, 20 και 21 ετών, οι οποίοι προηγουμένως είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου.

Όπως ακόμη διαπιστώθηκε, για την παραλαβή είχαν προσέλθει στο σημείο της συναλλαγής άλλοι τρεις συνεργοί τους, οι οποίοι επίσης εισήλθαν παράνομα από την Τουρκία, πλην όμως κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Από τις έρευνες στο σημείο, στα οχήματα, καθώς και στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν:

  • 4 δέματα που περιείχαν 53 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 107.916 γραμμαρίων
  • 1 πιστόλι
  • 9 φυσίγγια
  • 769 ευρώ και 360 λίρες Τουρκίας
  • κινητά τηλέφωνα

Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.