Έτσι τίμησαν τα Ποντιακά Σωματεία Ροδόπης την επέτειο της Γενοκτονίας

101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τους νεότουρκους και τις ορδές του Κεμάλ Ατατούρκ.
99425296_531351067746379_9210058175108087808_n
  • Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου Κομοτηνής “Η Κερασούντα και το Γαρς”, Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Κομοτηνής & Περιφέρειας “Ο Εύξεινος Πόντος”, Σύλλογος Ποντίων Σαπών “Τα Κασσιτερά”, Σύλλογος Ποντίων Ροδόπης “Η Τραπεζούντα”, Σύλλογος Απανταχού Κιζαριωτών “Ο Πόντος”. 

Τα Ποντιακά Σωματεία του Νομού Ροδόπης δεν ξεχνούν.
Με ολιγομελή – λόγω κορωνοϊού – αντιπροσωπεία τους, τίμησαν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, έναντι του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, όπου πραγματοποιήθηκε από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα τρισάγιο στη μνήμη των 353.000 νεκρών της Γενοκτονίας.

Έτσι τίμησαν τα Ποντιακά Σωματεία Ροδόπης την επέτειο της Γενοκτονίας

Τα σωματεία κατέθεσαν στεφάνια, η ποντιακή λύρα μοιρολόγησε για τη θηριωδία, και οι παριστάμενοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

 

Έτσι τίμησαν τα Ποντιακά Σωματεία Ροδόπης την επέτειο της Γενοκτονίας

Εξάλλου, την Κυριακή 17/5, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, τελέστηκε μνημόσυνο υπό τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα.

Έτσι τίμησαν τα Ποντιακά Σωματεία Ροδόπης την επέτειο της Γενοκτονίας Έτσι τίμησαν τα Ποντιακά Σωματεία Ροδόπης την επέτειο της Γενοκτονίας Έτσι τίμησαν τα Ποντιακά Σωματεία Ροδόπης την επέτειο της Γενοκτονίας

Οι επίσημες εκδηλώσεις των τοπικών αρχών θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 24 Μαΐου ως εξής:

  • Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από της 8ης πρωινής μέχρι και τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020.
  • Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 24ης Μαΐου 2020 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

 

  • Κυριακή, 24 Μαΐου 2020

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στο Ηρώο της πόλης με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες και ένα σαλπιγκτή του στρατού / φωταγώγηση στρατοπέδων.

9:30 Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα εκφωνηθεί ομιλία από τον κ. Χρήστο Χιωτέλη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά».

10:15 Κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Μητροπολίτου Τραπεζούντος Χρύσανθου (στην Πλατεία του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου, έναντι του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου). Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού. Τιμές θα αποδοθούν από δύο οπλίτες και έναν σαλπιγκτή του στρατού, με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

20:05  Υποστολή της σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης, με απόδοση τιμών από δύο οπλίτες και έναν σαλπιγκτή του στρατού με μέριμνα του ΑΔΦΚ.

Έτσι τίμησαν τα Ποντιακά Σωματεία Ροδόπης την επέτειο της Γενοκτονίας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood