Έτοιμες είναι οι μακέτες του Μουσείου “AHEPA RELIEF” το οποίο θα κατασκευαστεί στο παλαιό ΠΙΚΠΑ της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία της Οργάνωσης με τον τοπικό Δήμο, έργο που εκπονήθηκε από το τμήμα Αλεξανδρούπολης της AHEPA με τη συνδρομή των Ανέστη Αδαλάκη και Απόστολου Κυριακίδη.

Πρόκειται για το πρώτο μουσείο της AHEPA στην Ελλάδα, και θα έχει παγκόσμια εμβέλεια για τον Ελληνισμό, καθώς θα φιλοξενεί ντοκουμέντα από τις ευεργεσίες της Οργάνωσης που συνέβαλλαν στην ανακούφιση των πάσης φύσεως προβλημάτων που αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία από το 1930 μέχρι και σήμερα.

11dd0d7b pikpa f1Εξάλλου, και το εν λόγω κτίριο του παλαιού ΠΙΚΠΑ, αποτελεί δωρεά Ελλήνων ομογενών από το 1946.

77b90cd7 img 3896

Εν όψει covid-19, ωστόσο, η έναρξη των εργασιών κατασκευής του μουσείου τοποθετείται σε μελλοντικό χρόνο, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει τις προτεραιότητες της Οργάνωσης, η οποία αυτή τη χρονική περίοδο δίνει έμφαση στην ενίσχυση των μονάδων υγείας των τοπικών κοινωνιών, με αιμοδοσίες, εθελοντική εργασία, συσσίτια, και σειρά παρεμφερών ενεργειών. Είναι χαρακτηριστικό οτι στην Ελλάδα έχει ήδη ενισχύσει με 30.000 ευρώ το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται δωρεά προς το Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” για τη δημιουργία Μονάδας Εγκαυμάτων, αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Κιβωτός της ιστορίας της AHEPA στην Ελλάδα

“Το μουσείο “AHEPA RELIEF” Αλεξανδρούπολης θα είναι το καμάρι της AHEPA στην Ελλάδα. Θα είναι η κιβωτός της ιστορίας της AHEPA στην πατρίδα μας”, σημειώνει ο Κυβερνήτης Ελλάδος της Οργάνωσης, Ευστάθιος Κεφαλίδης, που σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στον χώρο, με τον Ύπατο Πρόεδρο της AHEPA Θάνου Πιτίρη, τον Κυβερνήτη της Οργάνωσης στον Καναδά Χρήστου Αργυρίου, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του τμήματος AHEPA Αλεξανδρούπολης, Απόστολο Κυριακίδη και Γιάννη Βαβία αντιστοίχως, ανέδειξε τη σημασία που αποδίδει η AHEPA στο συγκεκριμένο έργο.

99fca92b 18e3 445f b3c4 e19e59f49281