Προτού ξεκινήσετε ένα ταξίδι, θέλετε να είστε βέβαιοι για το συνολικό κόστος του; Μια ελληνική εφαρμογή, σας έχει τη λύση. Πρόκειται για την εφαρμογή «Travel Cost», η οποία σας επιτρέπει εύκολα, από το κινητό σας τηλέφωνο, να διαχειριστείτε και να παρακολουθήσετε το ταξίδι σας, υπολογίζοντας το κόστος του (κόστος καυσίμων, διόδια κλπ.) με δυνατότητα εναλλακτικών διαδρομών, τα έξοδα για κάθε επιβάτη, καθώς και την απόσταση και το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Η εφαρμογή είναι πλήρως ενημερωμένη και βρίσκει όλα τα αναμενόμενα Διόδια
της διαδρομή σας και υπολογίζει το κόστος τους για όλες τις κατηγορίες οχημάτων και μοτοσυκλετών, καθώς και το κόστος καυσίμων που θα καταναλώσετε στο ταξίδι σας, παρέχοντας ουσιαστικά και ενημερωμένα στοιχεία, που μπορείτε να τα αποθηκεύσετε, να τα επεξεργαστείτε και να τα μοιραστείτε.

Η εφαρμογή «Travel Cost» υποστηρίζει προς το παρόν τα Διόδια μόνο για τους δρόμους της Ελλάδας.

Ο «Travel Cost» είναι εξαιρετικά εύκολος και απλός στη χρήση. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι:

  1. Τοποθετείτε το σημείο εκκίνησης και τον προορισμό σας και βρίσκει την καλύτερη διαθέσιμη διαδρομή με την επιλογή εναλλακτικών διαδρομών από το Google Map. Όλα τα διόδια στη διαδρομή και οι λεπτομέρειες κάθε διαδρομής (χρόνος και απόσταση) εμφανίζονται στο χάρτη.
  2. Βάζετε τη μέση κατανάλωση του οχήματός σας, την τιμή αερίου / βενζίνης / πετρελαίου και τον αριθμό των επιβατών.
  3. Δείτε λεπτομερώς το συνολικό κόστος του ταξιδιού σας για κάθε διαθέσιμη διαδρομή, αποκτώντας την ευκαιρία να επιλέξετε την πιο κατάλληλη και οικονομική διαδρομή του ταξιδιού σας.