Της πρώτης κοπής Βασιλόπιτας του 2019 στη Ροδόπη που κατά παράδοση λαμβάνει χώρα την πρώτη μέρα του νέου έτους στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης (τέως Νομαρχία), προηγήθηκε και φέτος, κατά τα εκκλησιαστικά ειωθότα, λίγες ώρες πριν την “άφιξη” της καινούριας χρονιάς, εκείνη της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, μετά τον εσπερινό στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Βασιλείου Παγουρίων, δεξιώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού της του Θεού Σοφίας Κομοτηνής, τον τοπικό Κλήρο, εκπροσώπους των τοπικών Αρχών, τους ιεροψάλτες της Μητρόπολης και πλήθος πιστών, ευλογώντας την πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλόπιτα.

Ο επίσκοπος ευχήθηκε σε όλους υγεία και σε πνεύμα ομόνοιας να ενεργούν και να πράττουν για το κοινό καλό, εξαίροντας συνάμα την αγαστή συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας με τις Αρχές και τους Φορείς της περιοχής.

Οι παριστάμενοι ευχαρίστησαν τον Δεσπότη και για τη φετινή πρόσκληση, εξήραν την ποιμαντορία και το έργο του, ενώ υπογράμμισαν την άριστη συνέργεια της τοπικής κοινωνίας με τη Μητρόπολη.