Εσωτερική αναζήτηση με σύμμαχο ένα ημερολόγιο

Εσωτερική αναζήτηση με σύμμαχο ένα ημερολόγιο.
Screenshot_1992

Η εσωτερική αναζήτηση και πνευματική και νοητική ωρίμανση, για κάποιους φαντάζει ένα μακρινό ταξίδι που ίσως ακολουθήσουν ή επιλέξουν κάποια στιγμή στη ζωή τους, ενώ για άλλους είναι μια συνήθεια που αυθόρμητα υιοθετούν και ακολουθούν την πορεία του ταξιδιού της.

Η εσωτερική αναζήτηση, φυσικά, σε άλλους προκύπτει λόγω διαφόρων συνθηκών που τους ωθούν σε αυτό, ενώ άλλοι, τυχαία μπαίνουν σε αυτό και αποφασίζουν να το ακολουθήσουν.

Πολλές φορές, ιδιαίτερα σε μικρότερη ηλικία, σπάνια το άτομο αναρωτιέται για την πνευματικότητα και τη βαθύτητα του εγώ του, γι΄ αυτό η ανάλυσή του και η εύρεσή του θεωρείται δεδομένη και ήδη κατακτημένη!

Ο τρόπος που το άτομο εντάσσεται στην κοινωνία, αλλά και οι ρυθμοί που τη διέπουν, αφήνουν λίγα περιθώρια και προωθούν ελάχιστα την εσωτερική αναζήτηση και την ουσιαστική γνωριμία με τον εαυτό μας.

Βέβαια, όταν οι ηλικίες είναι νεανικές και τα ερεθίσματα προς αυτή την κατεύθυνση είναι λίγα, η κατεύθυνση αυτή αργεί να έρθει, εάν έρθει στην πορεία της ενήλικης ζωής.

Φυσικά έρχονται στιγμές στη μετέπειτα ζωή του ατόμου που λόγω συνθηκών, συγκυριών ή στιγμών βασισμένων σε αποφάσεις που προέκυψαν, η πιο βαθιά αναζήτηση του εαυτού μας είναι αναγκαία!

Έτσι προκύπτει με τέτοιο τρόπο η ανάγκη της που είναι σχεδόν αδιαπραγμάτευτη.

Το ταξίδι της εύρεσης του αληθινού εαυτού μας είναι μακρύ, πολλές φορές κρύβει μέσα του σκιές που χρειάζεται να φωτιστούν, ενώ άλλες φορές, αμέσως ή στην πορεία, αποκαλύπτεται ο θησαυρός που βρισκόταν τόσο ξεκάθαρα μπροστά στα μάτια μας!

Η αλήθεια, άλλωστε, που υπάρχει μέσα μας, είναι τόσο μεγάλη και σίγουρη, που δύσκολα μπορεί να αποκρυφθεί όταν την αναζητήσει κανείς.

Συχνά στην πορεία του ταξιδιού αυτού, η συμβολή ενός ειδικού όπως κάποιου ψυχολόγου, επιταχύνει και βοηθά για τον τελικό προορισμό, καθώς η καθοδήγησή του δίνει τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται για να συνεχίσει το άτομο να προσπαθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι, υπάρχουν συχνά ειδικοί που παροτρύνουν τα άτομα να γράφουν σε ημερολόγιο τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, κυρίως όταν αυτά είναι έντονα!

Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις που η γραφή σε ημερολόγιο σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών γίνεται και σε καθημερινή βάση.

Με τη μέθοδο της γραφής σε κάποιο ημερολόγιο των σκέψεων και των συναισθημάτων, κυρίως σε περίοδο εσωτερικής αναζήτησης, βοηθά στην παρατήρηση του εγώ και της συνειδητοποίησης του!

Επειδή η γραφή στο ημερολόγιο είναι μια μέθοδος που γίνεται τακτικά και πηγάζει αυθόρμητα από όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο άτομο, αποτελεί μια διαδικασία άκρως βοηθητική και ενθαρρυντική για την αξιολόγηση της εξέλιξης και της πορείας του ατόμου!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood