Το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και ο πολιτιστικός σύλλογος «Βυζαντινού Φρουρίου» αναβιώνουν και φέτος το δρώμενο «Χελιδονίσματα» σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ και τη συμμετοχή σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και όσων συλλόγων επιθυμούν.

xelidonismata 2019Την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 9:30 π.μ., οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής θα ξεκινήσουν από τον χώρο του σχολείου και θα περιηγηθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μαζί με όσες τάξεις δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων επιθυμούν να τους συναντήσουν στη διαδρομή τους, τραγουδώντας τα κάλαντα της Άνοιξης με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι η εξής: Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο – ΙΚΑ – Περιφέρεια ΑΜΘ – Δημαρχείο – Ταξιαρχία – Πλ. Αρχ. Χρυσάνθου – οδός Ν. Γρηγορά – οδός Βενιζέλου – κεντρική Πλατεία.

Στην οδό Ν. Γρηγορά όπου υπάρχει τμήμα του βυζαντινού φρουρίου, θα γίνει η συνάντηση (ώρα 11:00) με τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία και όλοι μαζί θα συνεχίσουν τη διαδρομή.

xelidonismata 2Στον χώρο της πλατείας θα υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση και ταμπλό, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτικούς και μαθητές για τραγούδια, απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις κειμένων σχετικών με την άνοιξη.

Η δράση εντάσσεται στο τετραήμερο των σχετικών εκδηλώσεων της ΔΚΕΠΠΑΚ, το πρόγραμμα των οποίων έχει ως εξής:

xelidonismata programma 2019