Έρχονται οι Ακαδημαϊκές Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Θα συγκροτηθούν σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων στις οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες.
ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αποδεχόμενος εισήγηση του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης για την ανάπτυξη της 1ης Ακαδημαϊκής Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όπως προβλέπεται και στο άρθρο 24 του νόμου 4486/2017 για την Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας(ΠΦΥ), διαβίβασε το αίτημα στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ) προκειμένου αυτό να γνωμοδοτήσει σχετικά.

Οι Ακαδημαϊκές Μονάδες για την ΠΦΥ θα συγκροτηθούν σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων στις οικείες Υγειονομικές Περιφέρειες, και:

  • θα έχουν ως στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των γιατρών και του λοιπού προσωπικού που στελεχώνουν τις Δημόσιες Δομές Υγείας, καθώς και τη διεπιστημονική και παράλληλη εκπαίδευση του προσωπικού των ΤΟΜΥ, ειδικευόμενων ιατρών, φοιτητών Ιατρικής και Νοσηλευτικής.
  • θα αποτελούν χώρο έρευνας και ανάπτυξης νέων μεθόδων και εργαλείων των οποίων η εφαρμογή θα βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.
  • θα διευκολύνουν την προτυποποίηση των διαδικασιών και την εξεύρεση καλών πρακτικών στο επίπεδο της λειτουργίας και της παροχής υπηρεσιών στην ΠΦΥ.

Απώτερος σκοπό τους, δε, θα είναι η υπέρβαση του παλιού μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας της περίθαλψης σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, δίδοντας έμφαση στον σχεδιασμό δράσεων προαγωγής υγείας, πρόληψης, θεραπείας, φροντίδας και αποκατάστασης.

Σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν Ακαδημαϊκές Μονάδες στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη, σε συνεργασία με τα Ιατρικά Τμήματα των εκεί πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και στη συνέχεια θα αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood