Για αλλαγή του καιρικού σκηνικού μας προϊδεάζουν τα Καιρικά Νέα Θράκης με το τελευταίο σημείωμά τους.

Συγκεκριμένα:

Η μέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες στο σύνολο της Θράκης, και αρκετή ζέστη· ενδεικτικά ίσως σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος προλάβει να ανέβει και στους 35 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια ωστόσο και από τις προμεσημβρινές ώρες και μετά, αναμένεται αλλαγή του καιρού από τα βόρεια σύνορά μας. Καταιγίδες οι οποίες θα δημιουργούνται στη Βουλγαρία θα έχουν νότια κατεύθυνση και φαίνεται να επηρεάζουν το σύνολο της Θράκης.

34d2b429 mpourinia thraki antigrafo 2Όλες οι περιοχές της Θράκης έχουν τις ίδιες πιθανότητες να επηρεαστούν από τα φαινόμενα, τα οποία φαίνεται να κινούνται αρκετά νότια και να επηρεάζουν ακόμα και τα παράλια του διαμερίσματος της Θράκης, ακόμα ίσως και τη Θάσο και τη Σαμοθράκη προς το απόγευμα.

Μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση ότι λόγω της προϋπάρχουσας έντονης ζέστης, τα φαινόμενα ίσως να έχουν μεγάλη ένταση και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι (τα γνωστά μπουρίνια).

Οι άνεμοι θα αρχίσουν να ενισχύονται μετά το μεσημέρι και προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες (κάτι που πρέπει να το γνωρίζουν όσοι έχουν σκοπό να βγούνε για ψάρεμα).

Η θερμοκρασία θα σημειώσει υποχώρηση, και το αυριανό βράδυ φαίνεται να είναι αρκετά δροσερό. Κάτι που διαφαίνεται να συμβεί και το Σάββατο όταν οι θερμοκρασίες δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου σε όλη τη Θράκη.