Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι, χιόνια (και) στη Θράκη

Αναλυτικά η εκτίμηση των Καιρικών Νέων Θράκης.
kairos
Ψυχρές αέριες μάζες από τη βορειοανατολική Ευρώπη, οι οποίες θα κινηθούν αρκετά γρήγορα νοτιοδυτικά προς τη βαλκανική χερσόνησο, θα προκαλέσουν τη μεταβολή του καιρού στην περιοχή μας, σημειώνουν τα Καιρικά Νέα Θράκης.
Συγκεκριμένα:
Μέσα στη νύχτα και προς τα ξημερώματα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου, θα εκδηλωθούν τα πρώτα φαινόμενα με τη μορφή τοπικής μπόρας, και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου αναμένονται βροχές αρχικά μέτριας έντασης.
Καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό θα εισέλθει στο Αιγαίο, οι βροχές και οι καταιγίδες θα ενταθούν σε όλη τη Θράκη (ηπειρωτική και νησιωτική), ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.
Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις, από αργά το βράδυ του Σαββάτου προβλέπεται αλλαγή των ανέμων σε βόρειους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, με αποτέλεσμα τη μετατροπή των βροχών σε χιόνι, αρχικά στην ορεινή Ροδόπη πάνω από τα 400-500 μέτρα. Στον βορειοδυτικό Έβρο τα υψόμετρα θα πέσουν ακόμα χαμηλότερα, με τα χιόνια να φτάνουν και σε ημιπεδινές περιοχές. Χωριά όπως ο Πεντάλοφος, τα Πετρωτά, το Θεραπειό, ο Κυπρίνος, τα Κόμαρα, το Ορμένιο, και όσα βρίσκονται κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αυξάνουν τις πιθανότητες να δουν στρωμένο χιόνι σε εύκολες επιφάνειες (σκεπές-αυτοκίνητα). Στον υπόλοιπο βόρειο Έβρο, και εφόσον διατηρηθεί ο υετός μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις. Στη Σαμοθράκη, χιονοπτώσεις αναμένονται από τα ξημερώματα της Κυριακής 26 Νοεμβρίου, περίπου από τα 400 μέτρα – πιθανόν και χαμηλότερα – στη βόρεια πλευρά του νησιού.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα επέλθει από το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου σε όλη τη Θράκη, αλλά με αρκετό κρύο.
Δοθέντων των παραπάνω, επισημαίνεται ότι στις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες υετού!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood