Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αιγείρου Κομοτηνής διοργανώνει το “1st Aigeiros Run”, την Τετάρτη 21 Αυγούστου, εν όψει και του εορτασμού της Απόδοσης της Κοίμησης της Θεοτόκου. 

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο διαδρομές:

  • ενός χιλιομέτρου, μέσα στο χωριό, για παιδιά 9-12 ετών, με αφετηρία και τερματισμό στην πλατεία του χωριού – αψίδα Noutrixxion Malamidis.
  • επτά χιλιομέτρων, λαϊκός δρόμος, με προορισμό την Ιερά Μονή Βαθυρρύακος όπου θα υπάρχει σταθμός με νερά, με αφετηρία και επιστροφή-τερματισμό στην πλατεία του χωριού – αψίδα Noutrixxion Malamidis.

Ώρες εκκίνησης:

  • παιδικής διαδρομής: 7 μ.μ.
  • λαϊκού δρόμου: 7:30 μ.μ.

Εγγραφές από τις 6:30 μ.μ.

Οι εγγραφές των παιδιών θα γίνονται από τους γονείς-κηδεμόνες τους.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι εθελοντές διασώστες Σαμαρείτες του παραρτήματος Ροδόπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σε όλους τους δρομείς θα διατεθούν δωρεάν νερά, μπανάνες, κρύο τσάι και γλυκίσματα, προσφορές των επιχειρήσεων: Glassdrive Αμαξόπουλος Ανδρέας, Τζενετίδης-Πετρίδης Εμπόριο Φρούτων και Λαχανικών, και Χαζαροπλαστείο Κωνσταντίνου.

Επίσης θα προσφερθούν χειροποίητες πίτες, προσφορά των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου.

Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής σειράς τερματισμού, άνευ κατηγοριών ηλικίας, θα απονεμηθούν Αναμνηστικά Μετάλλια.

Σε όλους τους δρομείς – ενήλικες και παιδιά – θα απονεμηθούν Αναμνηστικοί Έπαινοι Συμμετοχής.

Μετά τις απονομές θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τη συνοδεία του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρου.