Μεταβολή του καιρού αναμένεται αύριο Τετάρτη 19 Αυγούστου στη Θράκη.

Όπως αναφέρουν στο τελευταίο τους σημείωμα τα Καιρικά Νέα Θράκης, η μέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσουν συνθήκες αστάθειας, με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στην ορεινή Ξάνθη και Ανατολική Μακεδονία, που σιγά-σιγά θα επεκταθούν και στην πεδινή-παραθαλάσσια Ξάνθη, Χρυσούπολη και Θάσο, και σταδιακά θα κινηθούν και ανατολικότερα, προς τον νομό Ροδόπης.

Τα Καιρικά Νέα Θράκης εφιστούν προσοχή καθώς εκτιμούν οτι “τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα, δηλαδή οι καταιγίδες να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανές χαλαζοπτώσεις – τα γνωστά μπουρίνια”.

Τούτων δοθέντων απευθύνεται η σύσταση να αποφύγουμε το μπάνιο στη θάλασσα, ειδικά μετά το μεσημέρι, στην παράκτια ζώνη από Χρυσούπολη μέχρι και τη Ροδόπη, καθώς επίσης στους ψαράδες και τους ιδιοκτήτες μικρών σκαφών, να δείξουν προσοχή διότι και μέσα στο θρακικό πέλαγος αναμένονται φαινόμενα πιθανόν ισχυρά προς το απόγευμα.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη ο Έβρος θα επηρεαστεί από το απόγευμα και μετά, χωρίς πάντως τα φαινόμενα να έχουν την ίδια ένταση, εκτός ίσως από τον βόρειο Έβρο, ενώ στο νησί της Σαμοθράκης αναμένονται φαινόμενα από αργά το απόγευμα και μετά.