Μετά από έγγραφο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με το συνημμένο σε αυτό  Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης προέβη στην έκδοση απόφασης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την εξυπηρέτηση του κοινού σε τμήματα Οδών που αστυνομεύονται από το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

Η απόφαση προβλέπει την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας των κάτωθι οδών:

α.   Εγνατία Οδός από χ/θ 545,6 (Α/Κ Ιάσμου) έως και 591,7 (Α/Κ Μέστης).

β.  Εγνατία Οδός από τον Α/Κ Αν. Κομοτηνής έως τα Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα (Κάθετος άξονας Α23) και αντίστροφα.

γ. Από το 1ο έως και το 26ο  χλμ Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Π. Λάγους (γέφυρα).

δ. Από το 1ο έως και το 32ο χλμ Παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής–Ιάσμου–Αμαξάδων (γέφυρα).

ε. Από το 1ο έως και το 36ο χλμ Εθνικής Οδού Κομοτηνής – Σαπών – Διασταύρωση Μέστης.

Τα παραπάνω θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως και τις 12 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας και θα εφαρμοστούν από την τοποθέτηση των σχετικών υπό του Κ.Ο.Κ. προβλεπόμενων πινακίδων ή από την έναρξη ρύθμισης των μέτρων από τροχονόμους, σταδιακά.

Σημειώνεται ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αναφέρονται στην απόφαση, δεν ισχύουν για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β, Π.Υ. κ.α.) και για τα οχήματα οδικής βοήθειας.