Έρχεται η «3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ» στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ.Μ.Κ.

Μια σύμπραξη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ|Π.Ε. Ροδόπης, της τοπικής Εκκλησίας και Σωματείων Καλαθοσφαίρισης.
Συνέντευξη Τύπου 3η γιορτή μπάσκετ

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ|Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης, διοργανώνει την «3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ στη Ροδόπη», στις 26, 27 και 28 Ιουνίου 2024, στις εγκαταστάσεις της Κατασκήνωσης της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Παίδων Χώρα» στην παραλία Κρυονερίου Προσκυνητών.

Έρχεται η «3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ» στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ.Μ.Κ.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και εκπρόσωποι από τα αθλητικά σωματεία της Κομοτηνής, ΓΑΣ, Άτλας και Αίας, παρουσίασαν λεπτομέρειες της διοργάνωσης που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά.

Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ροδόπης Εμμανουήλ Ταπατζάς: «Με αυτήν την συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη, τον οποίον ευχαριστώ θερμά, και φυσικά τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας ΓΑΣ, Αίαντα και Άτλαντα, επιδιώκουμε να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με τον αθλητισμό και το μπάσκετ στο πανέμορφο περιβάλλον της κατασκήνωσης. Να προωθήσουμε την ευγενή άμιλλα και τις αξίες που απορρέουν από την ενασχόληση με τον αθλητισμό. Και φυσικά να προσφέρουμε στιγμές χαρά σε όλα τα παιδιά που θα λάβουν μέρος σε αυτή τη γιορτή, στην οποία θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν το άθλημα του μπάσκετ, να λάβουν μέρος σε παιχνίδια και να κάνουν καινούργιους φίλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλο Τοψίδη για την αγάπη του στον αθλητισμό και για την εμπιστοσύνη του σε κάθε δράση που αναπτύσσουμε στην Π.Ε. Ροδόπης προς όφελος της περιοχής μας. Φυσικά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη με τον οποίον θα έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε και μελλοντικά με δράσεις ωφέλιμες για τον τόπο μας. Τους συντονιστές προπονητές και τους εθελοντές από τα αθλητικά σωματεία της περιοχής μας ΓΑΣ, Αίαντα και Άτλαντα, τους εθελοντές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, για την αγαστή συνεργασία που έχουμε σε κάθε αθλητική διοργάνωση».

Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων δήλωσε: «Η τοπική Εκκλησία έφτιαξε για τα παιδιά της ένα σπίτι, τις κατασκηνώσεις, που πλημμυρίζουν από παιδιά όλο το καλοκαίρι και όπου λαμβάνουν χώρα πολλές δράσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μία από αυτές είναι η 3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ, την οποία επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ΑΜΘ, την ΠΕ Ροδόπης και τον Αντιπεριφερειάρχη, και τα επόμενα χρόνια προς όφελος των παιδιών. Ο αθλητισμός παρέχει πολλές δυνατότητες στα παιδιά, ιδιαίτερα σε αυτά τα χρόνια που χαρακτηρίζονται από την απομόνωσή τους. Δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν μαζί, να αγωνιστούν μαζί. Αυτό δίνει την δυνατότητα να βγούμε από το κλειστό εαυτό μας, τον μικρόκοσμό μας, να κοινωνικοποιηθούμε και να συνεργαστούμε. Άλλωστε αν δεν συνεργαστούν τα παιδιά στο μπάσκετ η μπάλα δεν μπαίνει στο καλάθι. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο όφελος αυτής της γιορτής».

Έρχεται η «3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ» στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ.Μ.Κ.

Το ενδιαφέρον των παιδιών είναι πολύ μεγάλο, τόνισε ο Θεόδωρος Πίτατζης από τον Αίαντα Κομοτηνής, λέγοντας ότι ο Αίντας θα είναι κοντά σε κάθε προσπάθεια για την αθλητική εκπαίδευση των παιδιών. Την συνεργασία της ΠΑΜΘ ΠΕ Ροδόπης με την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής για την συνέχιση του θεσμού της 3ης γιορτής μπάσκετ, χαιρέτισε ο Μανώλης Δαφτσής τεχνικός διευθυντής προπονητής στον Άτλαντα Κομοτηνής, λέγοντας ότι ο αθλητισμός μπορεί να είναι το ύψιστο τουριστικό προϊόν του τόπου μας. Τέλος, ο Χαράλαμπος Μαυρίδης ταμίας στον ΓΑΣ Κομοτηνής ανέφερε ότι ο σκοπός των αθλητικών σωματείων είναι η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό αλλά και η κοινωνικοποίησή τους και εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή του ΓΑΣ στην 3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ.

Έρχεται η «3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ» στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ.Μ.Κ. Έρχεται η «3η Αθλητική Γιορτή Μπάσκετ» στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ.Μ.Κ.

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood