Έρχεται διπλό και ενισχυμένο επίδομα σε Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Λιμενικούς

Ανοιξιάτικο διπλό χρηματικό επίδομα και μάλιστα ενισχυμένο, αναμένεται να λάβουν το επόμενο διάστημα, Αστυνομικοί, Λιμενικοί και Πυροσβέστες.
επίδομα 2022
  • του Ηλία Προύφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kranosgr.com, μέσα στην άνοιξη πρόκειται να δημοσιευθεί στην εφημερίδα της κυβέρνησης υπουργική απόφαση που θα καθορίζει το ύψος του εκλογικού επιδόματος που θα λάβουν ένστολοι των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Νησιωτικής Πολιτικής.

Πρόκειται για έκτακτη οικονομική αποζημίωση η οποία χορηγείται σε όσους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα και όχι μόνο (δικαστικοί αντιπρόσωποι), που θα απασχοληθούν με την προπαρασκευή και τη διενέργεια των εθνικών εκλογών.

Το ύψος του επιδόματος σύμφωνα με το kranosgr.com, αναμένεται να είναι ενισχυμένο και θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί ταυτόχρονα με την προκήρυξη των εκλογών.

Μάλιστα λόγω της επαναληπτικής εκλογικής αναμέτρησης, το επίδομα εκτός από ενισχυμένο, αναμένεται εκτός απροόπτου, να είναι και διπλό.

Ποιοι ένστολοι θα το λάβουν

Η ειδική εκλογική οικονομική αποζημίωση θα χορηγηθεί στο παρακάτω ένστολο προσωπικό:

Του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

α. Στους εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Υπαρχιφύλακες, Αστυφύλακες και Δόκιμους Υπαστυνόμους, Αρχιφύλακες, Αστυφύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας και στους προς αυτούς αντίστοιχους του Πυροσβεστικού Σώματος.

β. Στο πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κλάδων Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και Υ.Ε. καθώς και στο προσωπικό αυτού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου όλων των κατηγοριών και ειδικοτήτων, πλην εκείνων που είναι αποσπασμένοι σε άλλους φορείς του Δημόσιου Τομέα.

γ. Στους εν ενεργεία Συνοριακούς Φύλακες και Εκπαιδευόμενους Συνοριακούς Φύλακες.

δ. Στους εν ενεργεία Ειδικούς Φρουρούς και Εκπαιδευόμενους Ειδικούς Φρουρούς.

ε. Στους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης και Εκπαιδευόμενους Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

  1. Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση:

α. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό βρίσκονται σε κατάσταση τέτοια ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν Υπηρεσία.

β. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.

γ. Όσοι από το ένστολο και πολιτικό προσωπικό βρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια, πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας.

δ. Οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση “οίκου νοσηλείας” και οι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

Του Υπουργείου Ναυτιλίας

Σε εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς, Λιμενοφύλακες, Δόκιμους Αξιωματικούς – Υπαξιωματικούς – Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood