Να εκμεταλλευτεί τη θετική συγκυρία που επικρατεί στην αγορά real estate επιθυμεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία δρομολογεί την αξιοποίηση περισσότερων από 100 ακινήτων μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, μεταξύ των οποίων διαμερίσματα σε αστικά κέντρα, ξενοδοχεία και εκτάσεις σε νησιά, με στόχο την είσπραξη περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, μέσα στις προτεραιότητες της ΕΤΑΔ βρίσκεται η μίσθωση του ξενοδοχείου «Ξενία» στην Κομοτηνή. Ειδικότερα, οι πληροφορίες που επικαλείται το economistas.gr θέλουν το «Ξενία» Κομοτηνής, μαζί με τα αντίστοιχα της Έδεσσας και της Χίου, να βρίσκεται μεταξύ των ακινήτων που θα διατεθούν άμεσα για μίσθωση με ηλεκτρονικό διαγωνισμό.

«Η αξιοποίηση των άλλοτε εμβληματικών ξενοδοχείων με μακροχρόνια μίσθωση, η οποία θα υπερβαίνει τα 40 έτη, αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της ΕΤΑΔ», αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Αχιλλέα Τοπα, και επισημαίνεται: «Στα σχέδια της εταιρείας είναι η διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών για την μίσθωση 13 Ξενία τα οποία έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες προτεραιότητας. Η ΕΤΑΔ ποντάρει στο αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, ελπίζοντας πως θα βρεθούν πρόθυμοι επενδυτές να δώσουν ξανά ζωή στα θρυλικά ξενοδοχεία, τα οποία κατασκευάστηκαν τις δεκαετίες του ΄50 και του ΄60, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος για την εποχή. Εμπόδιο στα σχέδια της εταιρείας αναμένεται να αποτελέσει το γεγονός πως αρκετά από αυτά έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια και ως εκ τούτου απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για να λειτουργήσουν ξανά. Το Ξενία στη Χίο για παράδειγμα, έχει εγκαταλειφθεί εδώ και περίπου 10 χρόνια».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ για την αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ, στο economistas.gr…

Advertisement