Ερώτηση Ιλχάν Αχμέτ σε Κικίλια για την ακύρωση του διαγωνισμού κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής “Σταύρος Νιάρχος”

Από το 2020 ο Βουλευτής Ροδόπης είχε θέσει καίρια ερωτήματα.
ΙΛΧΑΝ ΟΚ

“Είχα χτυπήσει καμπανάκια για το νοσοκομείο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και έπεσαν διάφοροι τοπικοί παράγοντες να με διαψεύσουν. Τώρα ας είμαστε σε εγρήγορση ενόψει μιας προδιαγραφόμενης τραγωδίας. Από τη μεριά μου κοινοβουλευτικά θα κάνω το καθήκον μου έναντι των συμπολιτών μου και της αλήθειας”.

Σε αυτή τη δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ μετά την ανακοίνωση του ΙΣΝ περί της ακύρωσης του διαγωνισμού κατασκευής των νοσοκομείων Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης και Σπάρτης.

Ταυτόχρονα κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια στην οποία αναφέρει:

“Η υγειονομική κρίση που δοκιμάζει τις αντοχές των συμπολιτών μας, του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας, αλλά κυρίως του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθιστά επιτακτικότερη από ποτέ άλλοτε την επίσπευση των διαδικασιών για τη δημιουργία νέων υποδομών δημόσιας υγείας.

Μεταξύ αυτών που έχουν διακηρυχθεί και ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή, κορυφαίο και εμβληματικό έργο, είναι η κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το κόστος του οποίου προβλέπεται να φθάσει τα 105 εκατομμύρια ευρώ.

Με τον νόμο 4667 Τεύχος A’ 38/20.02.2020 κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβαση Δωρεάς – Έργο I, μεταξύ του Ιδρύματος «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση της δωρεάς του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Για την υλοποίησή του το Ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο της σύμβασης που έχει υπογραφεί και κυρωθεί ανάμεσα στα δύο συμβαλλόμενα μέρη, αναλαμβάνει μεταξύ άλλων να «τρέξει» μια σειρά από έργα που είναι συνυφασμένα με την ανέγερση του νοσοκομείου.

Ερωτάσθε:

Α) Ποιο είναι το συνολικό ποσό που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό ως δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του νόμου 4667, Τεύχος A’ 38/20.02.2020 με τον οποίο κυρώθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο η από 3.2.2020 επιμέρους Σύμβαση Δωρεάς του Έργου;

Β) Ισχύει το χρονοδιαγράμματα των 53 μηνών υλοποίησης του έργου από την ψήφιση του προρρηθέντος νόμου;

Γ) Σε ποια φάση βρισκόμαστε σήμερα;

Δ) Υπάρχουν αποκλίσεις και καθυστερήσεις από τον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα λειτουργίας για τον Ιούνιο του 2024 καθώς και για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τον Νοέμβριο του 2020;”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood